Реклама / Ads
14| 4872 |12.03.2015 НОВИНИ

Цачева: Ситуацията с КТБ е извън общите рамки на правото, налага специални мерки

.
Цецка Цачева
Жените имат своето място в политиката. При нас в ГЕРБ този въпрос не седи на дневен ред. Убедена съм, че Румяна Бъчварова ще се справи. Това й го казах, когато разбрах, че е номинирана за поста вътрешен министър. Ще й е трудно, но ще се справи. Трябва да оставим новоизбраните министър и главен секретар на МВР да работят на спокойствие, заяви по БНТ парламентарната шефка Цецка Цачева.
 

Не мисля, че ще има лавина от оставки в кабинета. Мнозинството е стабилно на този етап. Не виждам място за притеснения, добави Цачева.

 

Вчера ме обвиниха в цензуриране, но аз съм решена в НС да властва добрия парламентарен тон и език. Ще прекъсвам всеки, който нарушава правилата, обясни тя.

 

Вероятно в българската политика има прослойки, на които им е удобно да говорят за съюз между ГЕРБ и ДПС. Това са несериозни твърдения и нямат никаква почва; не са истина и спекулациите, че е ГЕРБ е организирал протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Не мога да коментирам думите на Радан Кънев, че е обиден на Бойко Борисов. Това са много лични неща. Реформаторите са наши коалиционни партньори и са част от управлението на страната, каза Цачева.

 

Явно ситуацията с КТБ е извън общите рамки на правото и се налагат специални мерки. Премиерът предупреди за това вчера. Твърденията, че управляващите искат да сложат ръка на банката, са несъстоятелни. Щях да се учудя, ако нямаше такива твърдения. Нашите опоненти само чакат да вземем някакви решения, за да ни атакуват.

 

В съдебната система предстои много работа. Реформата започна, но има още много път да се извърви. Ако се следи коректно законодателния ред в парламента, ще се види, че вече минаха няколко много важни законопроекта - Закона за училищното и предучилищното възпитание, Закона за МВР. На дневен ред е здравната реформа, промени в социалната система. Всичко това говори за работата на правителството, обясни Цачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4537 |09.03.2015 Остава тежка ситуацията в областите Кърджали, Смолян и част от Пазарджик . 16| 5071 |28.02.2015 Цачева: Имаме добър диалог с АБВ . 9| 4966 |27.02.2015 Ситуацията на българското малцинство в Украйна описа Киссе в ЕП . 68| 5048 |22.02.2015 Кадиев: Врагът на БСП е извън БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads