Реклама / Ads
0| 6180 |14.07.2015 НОВИНИ

Цацаров: Няма да подам оставка, няма да отида при протестиращите

.
Сотир Цацаров
Вторник е нормален работен ден, протестът не прави деня особен, заяви по БТВ главният прокурор Сотир Цацаров. Право не всеки е да протестира, да иска оставки, мое право е да работя както намирам за добре. няма да подам оставка, няма да отида при протестиращите. За мен правилно е да изпълня задълженията си за деня, каза Цацаров.
 
Оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната, каза той. Същите хора, които ще се съберат довечера протестираха и когато прокуратурата започна проверка по сигнал на медия, касаеща имущественото състояние и доходите на Политбюро на протестна мрежа. Установи се, че няма нарушения и всико това затихна. Какво искат да ми кажат сега? Че се проверява Министерство на правосъдието по сигнал, попита той. Една проверка трябва да премине и през снемане на обяснения на главния редактор на вестника, публикувал информацията. не зная дали има или няма Калоян Стоев, обясни Цацаров.

Добре би било хората, които ще се съберат довечера, да се обединят около един списък на лицата, които не трябва да бъдат проверявани, Какво проверяваме - Калоян Стоев или факти. това печатно издание има ли главен редактор. Ако някой счита, че проверката срещу МП е насочена срещу министър Христо Иванов, греши, заяви Цацаров.

Аз не водя война с прокурорски проверки. Една прокурорска проверка касае длъжностни лица в МП. Дайте да разграничим политическата роля на министъра от хората, които подписват договори за климатици.

С г-н Иванов сме си казали съвсем ясно кой какво приема и какво не приема от идеите на другия, добави главният прокурор. Той харесвал изданията, които показвали новини, които давали възможност на читателя да мисли.

Аз имам много добра памет, похвали се още Цацаров. Мога да се съглася с всичко, само не и че ми е къса паметта, заяви той.

По повод КТБ той заяви, че банката била любимото украшение на всяка власт. И се зарече да не остане едно скрито име по казуса КТБ. Но добави - не ми задавайте въпроса къде беше прокуратурата, аз не съм бил главен прокурор 20 години. Прокуратурата и главния прокурор ли създаде този гювеч, който къкри вече една година, попита Цацаров.

Той каза, че не се подава на внушенията, че Пеевски е Цацаров и Цацаров е Пеевски по повод снимка- колаж, покриваща изображенията и на двамата.

Кога се роди идеята за промени в Конституцията, попита той и отговори - през април. Какво правихме до април? Ако този проект мине, не съм му противник, той няма да събере 180 гласа. Ако събере 160, следващото гласуване ще е след 25 октомври. И кога ще финализираме Конституцията - за Коледа, коментира той. Какво ще чакаме до Коледа, какво отношение имаха промените в НК? Тези неща съм ги казал отдавна и на глас. Не деля нищо, не желая политически популизъм, искам прагматизъм, оповести той. Не можеш да вдигнеш знамето съдебна реформа, без да обясняваш какво правиш, продължи Цацаров. Лъжовна мантра и отвратителен популизъм било да се твърди, че Конституцията е ключ към всички проблеми на хората.

За Христо Бисеров той каза, че до броени дни обвинителният акт ще влезе отново в съда. Право на съда е да решава дали обвинителните актове са годни или не. Не всеки акт е признак за дефект и недобра работа на прокуратурата, отбеляза той. Безкрайното връщане на делата не помага никому. Не си браня колегите, знам много добре, че прокуратурата не е некадърна, въпреки че в нея има много шлака, която трябвало да изтече с течение на времето и некадърници, каза Цацаров.

Задържането на хора като братя Галеви може да се осъществи по реда на международната правна помощ и всичко е предоставено, увери той, но не знаел, че те женели дъщеря в Дубай.

Когато дойде време да си тръгна, ще кажа дали съжалявам, че съм станал главен прокурор, каза още Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4684 |14.07.2015 Атанасова: В мое лице политическа поръчка няма! . 0| 4780 |13.07.2015 Йотова: Търговия със съдебната реформа и Конституцията няма да има . 0| 4808 |09.07.2015 Цацаров: До края на месеца ще има обвинителен акт срещу Бисеров . 0| 4974 |09.07.2015 Мозер: Нямаме независима съдебна власт, изпитах го на гърба си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads