Реклама / Ads
8| 3906 |20.03.2024 НОВИНИ

Цацаров: Не познавам Нотариуса, не съм го виждал

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
"Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм имал съпричастност към групата около него". Това каза бившият главен прокурор Сотир Цацаров пред Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). В момента Цацаров е завеждащ отдел във Върховната прокуратура.
 

"Като главен прокурор не съм имал информация за този човек и групата около него. Не съм имал никакъв интерес такава престъпна дейност да има "похлупак", заяви Цацаров, цитирайки думи на съдия Владислава Цариградска пред временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, предаде БТА.

 

"Никога не съм заплашвал съдии. Никога не съм разпореждал да се пускат публикации срещу съдия Цариградска", заяви още бившият главен прокурор.





По думите на съдия Владислава Жариградска, която е била заплашвана от убития Мартин Божанов - Нотариуса, от прокуратурата са се носели флашки към кафяви медии, които да публикуват текстове против нея.

 

"Флашка за публикация е занесена лично от прокуратурата. По това време главен прокурор беше Сотир Цацаров", посочи съдия Цариградска в свое интервю за bTV.

 

Обвиненията на Цариградска са, че има статии, зад които не стоят хора от съответните редакции, а служители на дирекция публична комуникация на прокуратурата. Те организирали цели клеветнически кампании.

 

Цариградска също така нарече сработката между тези "медии", организираната престъпост и прокуратура "адска машина за ликвидиране на хора и за дирижиране на - вероятно - не само съдебните процеси, вероятно и на политическия живот".





Пред депутатите от временната комисия, създадена след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса съдия Цариградска разказа как през годините са пренебрегвани фактите и доказателствата, които е давала на прокуратурата. Посочи, че не е била разпитана от съдия, което означава, че ако й се случи нещо, показанията й ще са без значение. Тя не е уведомявана какво се върши по разследването и в качеството си на пострадал.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2434 |20.03.2024 Конституционалист: Габриел може да направи смени на министрите, а НС - да гласува съвсем друг кабинет . 2| 2390 |20.03.2024 Иво Инджов: От ГЕРБ има някакви примирителни тонове, сякаш са готови на компромис . 0| 2583 |20.03.2024 14-годишна европейска шампионка по кикбокс с номинация за наградите на Фондация "Димитър Бербатов" . 8| 5493 |20.03.2024 Иван Бакалов: Каква е играта на Бойко Борисов? Най-важна му е прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads