Реклама / Ads
17| 5054 |17.07.2008 НОВИНИ

Целят Бойко с яйце, той пък ще „скъса” комунистите

.
Възрастна жена замери с яйце кмета на София Бойко Борисов, който бе дошъл в кв. „Красно село” да направи първа копка за детска градина. Бабата веднага бе прибрана от полицаи, но скоро я пуснаха.
 

Бойко Борисов беше посрещнат с мощно освиркване на поляната между блоковете. Около 30 жители на столичния квартал „Красно село" изляха гнева си върху него, включително и чрез политически квалификации. Според тях освен детското заведение на мястото, където в момнта има тревна площ, ще бъде изградена и бизнес сграда. Протестиращите бяха спретнали импровизиран палатков лагер на мястото на строежа и събираха подписка. На една от палатките имаше надпис "Община равна на мафия".

Една от протестиращите жени хвърли сурово яйце срещу кмета, но не го улучи, а то удари друг човек в близост до градоначалника. Гардовете на Борисов не реагираха, но полицаите мигновено изведоха жената. Протестиращите обаче се обявиха в нейна защита.

Очевидци твърдят, че между кмета и гражданите се е провел разгорещен спор, който в един момент е преминал в нападки и от двете страни. Хората от квартала питали Борисов на колко партии е член, а той отговорил: "На най-голямата съм №1!" Някой го допълнил с уточнението: "БКП!" Това очевидно ядосало градоначалника и той загърбил добрия тон: "Няма да се надвиквам с вас! Ще ви скъсам комунистите, ще ви скъсам! Ама да се скъсаш да говориш, ще ги омета тия комунистите!".

Столичният район „Красно село"е трети поред по отношение на чакащите деца за настаняване в детска градина. По данни на Столична община 500 малчугани от квартала са останали извън детските заведения поради липса на места. Общата стойност на проекта, който ще бъде изпълнен, е 5 млн. лева. Бойко Борисов и районният кмет Пламен Църноречки увериха гражданите, че няма да има други строежи освен детската градина. Те обещаха, че ще бъдат посадени и дървета, и храсти.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5489 |17.07.2008 Замерят Бойко Борисов с яйце . 25| 4860 |11.07.2008 Станишев: Нелепо е да коментирам глупостите на Бойко Борисов . 19| 6033 |27.06.2008 Патриарх Максим протестира пред Бойко Борисов срещу гей парада . 9| 5689 |20.06.2008 Бойко Борисов ще лъска улици в няколко столични района

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads