Реклама / Ads
28| 7087 |17.08.2010 НОВИНИ

Ц. Цонев: I'll be back, за да съборя конюшнята на Баневи

.
Цонко Цонев
Баневи събирали по 50 лв. за All inclusive на плаж, който е държавна собственост, каза Цонев и се зарече след КПП-то им да премахне и незаконната им конюшня.
 

Щом представители на "Русалка" са снимали, значи има достъп до плажа, обяви по БТВ кметът на Каварна Цонко Цонев по повод спора има ли "частни" плажове. Спорният с Банев имот бил в "Натура", общината там нямала собственост, а държавата. Банев твърди, че съм премахнал незаконно КПП-то му и ме нарече Терминатор, но има и една незаконна конюшня, каза Цонев и обясни, че тези постройки били незаконни, защото за тях нямало строително разрешение и проект. Аз трябва да си изпълня задълженията и ги премахнах, добави той и каза, че там сега били събирани и пари за паркинг. Той в момента незаконно събира по 6 лв за паркиране, продължи Цонев.

Баневи искат сега на хората 50 лв за All inclusive на плажа им, прибави Цонев по повод плажа на "Русалка". Достъпът до плажовете е свободен, което означава, че не може да има финансови ограничения, обясни кметът. За да си сложи ограда, Банев трябва да поиска разрешение, но достъпът до плажа трябва да е свободен.

Дълго преди г-н Цонев да стане кмет и надявам се дълго след това "Русалка" беше и ще бъде най-големият работодател в общината
, обяви по телефона Евгения Банева. Тя предложи да се установи с камера как се упражнявал свободния достъп до плажовете на Шабла и Евксиноград, напр. Банева каза, че имало два пътя към т.нар. плаж, намиращ се в All inclusive- района на "Русалка". Вторият път  осигурявал напълно свободен достъп до въпросния плаж.

По документи си има един път, репликира кметът.

Има три пътя, но те не се поддържат от общината
, каза Банева и предложи да се снима с камера единствения градски плаж в Каварна и кълбетата дим  от сметището, за да станело ясно защо хората предпочитали плажа на "Русалка".

Това не е вярно, но Баневи не го знаят, защото са се скрили в "Русалка" и не излизат от там. Наесен обаче предстои и операция Терминатор 2, за да им съборя незаконната конюшня. I'll be back, зарече се Цонев, който днес носеше фанелка с надпис "Терминатор". Frognews.bg напочня, че още преди време Цонев беше обяснил, че под ударите на чл. 56 от ЗУТ попадала конюшнята, която е пред езерото "Балтата" в местността Тауклиман.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5470 |17.08.2010 М. Димитров: ГЕРБ завива наляво . 2| 5134 |17.08.2010 20% по-евтино море още тая събота . 17| 17699 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads