Реклама / Ads
31| 5627 |16.11.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Правата на жертвите или на убийците са по-важни?!

.
Неприятно е, че България влезе в подобна конституционна криза, коментира вицепремиерът Цветан Цветанов пред ТВ 7, по случая с Венета Марковска. Според министъра изпадаме за първи път в подобен прецедент.
 

"Така че в тази посока конституционните съдии са тези, които могат да дадат някакво решение или тези, които са запознати с конституционното право. Не мисля, че аз като министър мога да коментирам оттук нататък какво се случва", уточни Цветанов.

Той не пожела да коментира действията на президента. „Това, което мога да кажа е, че всеки трябва да се придържа към законовите изисквания и да спазва Конституцията. Нека да кажат експертите – тези, които се занимават с конституционно право, дали имаме проблем с вчерашното решение на президента и това, което направи.” Според Цветанов всички загубиха от случая със съдия Марковска.

„Имаше много негативна енергия от всички страни, които говореха в едната и другата посока. Решението, което можеше да бъде направено и призива на министър-председателя Бойко Борисов е Марковска да се оттегли сама. Защото това беше единственото правилно решение в случая”, моментира Цветан Цветанов.

Вотът на недоверие към правителството няма да мине според Цветанов и въобще не е актуален, тъй като има по-сериозни неща около, които да се обединят усилията на Парламента.

Цветанов каза още, че през 2020 г. ромите ще представляват между 20 и 23% процента от трудовия пазар, затова е наложителна интеграция.

Вижда ли се краят на знаковите дела "Наглите", "Килърите", "Октопод", така и не стана ясно. Цветанов даде пример с обвиняемите, които все са много болни, невинни или се самообявяват за политически жертви. Същата теза е модна в последно време и сред адвокатите на обвинените в тежки криминални деяния. Странно е, че някои организации и медии непрекъснато говорят за спазване правата на обвиняемите, но не казват и дума за техните жертви. Как се чувстват те, какво се случва с техния живот.

„Първите присъди чухме по „Наглите”, които получиха осъдителни присъди в началото на тази година”, каза Цветанов.  Скоро ще научим какво е решението на съда и по делото "Килърите" в Шумен. Първостепенна задача на държавата е да ограничи максимално организираната престъпност и евентуалните й връзки с политически кръгове, категоричен е Цветанов. Това обаче не означава да не се действа активно и срещу престъпността в селата, където хората страдат от кражби и насилие почти всеки ден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5552 |15.11.2012 Цветанов: Влязохме в много сложен казус . 37| 5583 |15.11.2012 Марковска амбицирана; ще търси правата си в съда . 42| 5004 |13.11.2012 Цветанов: Нямаме никакви притеснения за вота . 30| 5156 |12.11.2012 Цветанов: Марковска сама е отложила полагането на клетва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads