Реклама / Ads
30| 7961 |24.10.2020 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Борисов маневрираше между всички, смятайки, че ще ги надиграе, за да прокара руските интереси

.
Цветан Цветанов
Борисов маневрираше между всички, смятайки, че ще ги надиграе, за да прокара руските интереси. Това каза Цветан Цветанов председател на новоучредената партия Републиканци за България за Zagoranews.bg.
 

Изграждането на Републиканци за България е сложна структура. Tя е за всички тези хора, които искат някаква нормалност и промяна, а през всички тези години не са намирали съответната алтернатива, за която да дадат своя глас.

 

„От тази гледна точка мисля, че повече ще бъдат непознати лица и непринадлежащи на старата формация, от която бях част преди време, но в същото време не съм обърнал гръб и не съм затворил телефона на всеки един, който е искал да подкрепи проекта „Републиканци за България“ и до скоро да е бил част от други политически формации от център-дясно“, заяви Цветанов.

 

„Тук говорим за възможността с проекта „Републиканци за България“ да очертаем хоризонта, защото днес в политически план виждаме какви са дебатите – те са много принизени и той не е политически, повече е махленски“, даде за пример председателят на новосформираната партия.

 

„С необходимата експертиза ще даваме решения облечени в политически послания, защото има много належащи проблеми, които трябва да бъдат решени“, добави Цветанов.

 

По думите му в края на декември или януари ще направят среща със старозагорци и ще кажат каква би била политиката, както и каква трансформация ще е необходимо да се направи в сектор „Енергетика“, а основен акцент ще е запазването на работните места на работещите хора.

„Ще представим алтернатива как от енергията, която имаме в момента да преминем към зелена“, каза Цветанов.

 

„Трябва да се ограничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години никой не решава проблемите. Необходим е политически и обществен консенсус, но когато няма политическа воля за това, няма как да се стигне до истината“, твърди председателят на Републиканци за България.

Мнението на Цветанов е, че това което прави държавата днес е да отсъстваме от реалните геополитически решения.

 

„В днешното състояние на българския парламент, при тази конфронтация, няма кой да води смислен и задълбочен дебат по темите, които са свързани с националната сигурност и с хоризонта, който да очертае страната ни“.

 

Цветанов изтъкна, че е определян за един от малкото политици, които имат постоянство в действията за отстояване на евроатлантическите ценности.

Цветан Цветанов разкри, че Борисов умело е маневрирал между всички и е смятал, че ще може да наиграе всеки, за да прокара руските интереси. Неговото мнение е, че през третия мандат на ГЕРБ абсолютно нищо не е направено.

 

„Електронното управление ще е един от основните приоритети за ПП „Републиканци за България“. Чрез него ще бъде реализирано и електронното гласуване“, изтъкна той. По думите му липсва политическа воля, която Републиканци за България ще приложат.

Цялото интервю може да видите тук:




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5587 |23.10.2020 Столичната РЗИ: Под карантина са четирима министри и Борисов . 31| 5060 |23.10.2020 Борисов се самоизолирал, сутринта имал отрицателен тест . 9| 5392 |23.10.2020 „Републиканци за България“: Бюджетът „Борисов“ е безотговорен и опасен за България . 31| 17910 |22.10.2020 Бойко Ноев: Яростта на Борисов срещу президента Радев е заради инициативата ”Трите морета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads