Реклама / Ads
34| 7983 |15.03.2016 НОВИНИ

Цветанов: Че има шпицкоманди, се потвърждава от това, което ми се случи

.
Цветан Цветанов
Трябва да обединим усилията си и да направим нещо, заяви по НТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ по повод нарастващата битова престъпност. Всички институции трябва да действат заедно, защото в такива случаи фиксацията винаги е към МВР. Пример били телефонните измами, напр., когато задържаните признавали вина и възстановявали само една конкретна сума, а повечето имали рецидив.
 
Нашата идея е при рецидиви да бъдем по-строги и правораздавателната система да е по-адекватна. Ако сме такива, няма да има лавинообразно увеличаване на броя на тези престъпления. Видеонаблюдението не е решение, но е част от него. Трябва да се оптимизира наличният състав на МВР, откъдето напуснаха много професионалисти. Да има повече полицейско присъствие, поиска той. Въпросът е не жандармерията да присъства временно, а да има постоянно полицейско присъствие, човешкият фактор е от значение, настоя Цветанов.

По-кратки срокове за разследване, по-голяма ефективност, за да има по-добро правораздаване, изреди той. Няма бързина, отговаряща на очакванията на обществото, а проблемът е комплексен.

Ще направим промяна при рецидив да има адекватни мерки, дори и да става дума за суми под минималната работна заплата, каза Цветанов. Полицейските патрули в момента са в по-ограничен състав, за да действат адекватно, каза той.

За т.нар. шпицкоманди и за държането на политици в зависимост Цветанов каза, че то се потвърждавало от това, което се случило на него. Единственото, което съм искал, беше бързото приключване на тези дела и добре, че се приключи с обвинителен акт. Знаех, че това беше политическа репресия, организирана от Сергей Станишев. Затова правим съдебната реформа, разделението на ВСС. Цветанов посочи, че бил подложен и на медиен натиск. Главният прокурор тогава беше подведен, повтори той.

Повторение на този сериал няма как да се случи, защото вече имаме активно гражданско общество, смята Цветанов..

Желанието ни е да се борим с битовата, организираната престъпност и с корупцията, но, когато се говори, че между мен и Борисов има конфликт, това е просто вбиване на клин в тандема. Премиерът ми даде безгранични права при структурирането на партията, посочи той. Но как си представяте, че една структура е на този или онзи, попита той. Хората са възприели този тандем, че е успешен, вярват му, вярват и на партията, защо смятате, че трябва да има разнобой, отрече слуховете той.

Законът за електронната идентификация е приет на второ четене и полагаме усилия електронното гласуване да стане факт, когато е възможно. Задължителното ще се обсъжда в НС преди президентските избори, посочи Цветанов, който настоя гражданите да бъдат чути.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5095 |10.03.2016 Цветанов: Ще има нова процедура за избор на КЗК . 6| 4414 |09.03.2016 Цветанов: Москов да си подобри диалога с участващите в реформата . 21| 4214 |08.03.2016 Цветанов: Главният прокурор беше подведен по делото ми . 42| 5703 |26.02.2016 Цветанов: ГЕРБ ще покаже по-добра президентска двойка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads