Реклама / Ads
6| 4416 |09.03.2016 НОВИНИ

Цветанов: Москов да си подобри диалога с участващите в реформата

.
Цветан Цветанов
Министърът на здравеопазването Петър Москов трябва да подобри диалога си с всички участващи в реформата, имаме притеснения заради Националното рамково споразумение, каза по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
За информацията, че Конституционния съд отмени част здравната реформа на министър Петър Москов, Цветанов коментира, че всяко едно конституционно решение относно законодателството е проблем за всяка една реформа. „Ние сме стояли плътно зад предложенията на министър Москов. Стоим зад премиера Бойко Борисов, ГЕРБ е мандатоносител и той е нашият министър-председател. Мога да дам препоръка за подобряване на диалога с всички, които са част от тази реформа”, заяви още той и уточни, че има притеснения заради Националното рамково споразумение, което от Българския лекарски съюз отказаха да подпишат.

За отвода на Росен Желязков като кандидат за председател на КЗК Цветанов заяви, че вчера на председателски съвет е било установено, че кандидатурата му е легитимна. Той уточни, че ако действително има прекратяване на процедурата за избор на КЗК при повторен такъв ще има много повече кандидати. „Ако имаше второ предложение за председател на комисията нямаше да има никакви проблеми”, заяви Цветанов по отношение на това, че Желязко беше единственото предложение за председател на КЗК. Той коментира и съдебните процеси, които имаше срещу него, като каза, че за него е било важно те да приключат възможно най-бързо.

За твърденията на следователят Бойко Атанасов, Цветанов подчерта, че може да приеме, че всичко което се говори е истина. Цветан Цветанов заяви, че един от основните диригенти, на това, което се е случило срещу него е бил Сергей Станишев и припомни, че той е подал анонимния сигнал срещу него и е свикал пресконференцията заради бюлетините в печатницата в Костинброд. „Не съм се отказал да го съдя. В момента юридическият екип работи в тази посока и да сезираме прокуратурата”, заяви Цветанов.

Опозицията в определени моменти се отнася национално отговорно по теми, които са свързани с национално значение за страната. „Политическия диалог във формациите в парламента е много по-добър отколкото беше през 41 и 42-ро НС”, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5648 |09.03.2016 Д-р Виткова за Фрог: Реформата на Москов пропадна, но идат още безумия . 26| 4502 |09.03.2016 БСП: Москов и ГЕРБ провалиха здравната реформа . 13| 4382 |09.03.2016 ДПС поиска оставката на Петър Москов . 3| 4282 |09.03.2016 Миков: Москов е провален министър, оцеля благодарение на аритметиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads