Реклама / Ads
74| 6445 |07.11.2014 НОВИНИ

Цветанов: ГДБОП излиза от ДАНС, връща се в МВР

.
Цветан Цветанов
Парламентарната подкрепа за премиера на новия кабинет беше 149 гласа, заяви по БНТ Цветан Цветанов. Това давало повод за оптимизъм.
 
Цената я плащат всички политически партии, които участват в това управление. ГЕРБ не отправи политически нападки в предизборната кампания, защото знаем, че не бива да минаваме границата на невъзможността да разговаряме по дадени теми. Търсехме обединяващия, а не разединяващия компромис, посочи той. Опозицията пък може да бъде добър коректив на едно стабилно управление.

ГЕРБ ще се придържа към конструктивния диалог, ще искаме разговори на политическо ниво, които да не протипоставят, а да реализират политики, увери Цветанов. Придължали сме се към принципите на ЕНП и към европейските ценности; не сме направили отстъпление от единствено възможния път. ПФ не участва в управлението, но дадоха своята подкрепа, казвайки, че ще бъдат много взискателни. Няма нито един министър, който да са изисквали да бъде включен в кабинета на Б. Борисов.

Като цяло познавам министрите, не всички толкова добре в лично качество, но тези, които са от ГЕРБ, са достойни хора, ще са част от силен екип, каза Цветанов. С В. Вучков бях заедно в МВР, той беше част от законодателните инициативи в миналия парламент. Всички политики ще правим публични. В сряда ще внесем първия пакет от закони в сферата на сигурността, обяви Цветанов. Законът за МВР ще бъде ревизиран изцяло, това е препоръка и от Европа. Свръхконцентрацията в ДАНС е прекомерна. ГДБОП излиза от ДАНС, връща се в МВР, а ДАНС ще се занимава с контраразузнавателна дейност, каза Цветанов.

Ще върнем балансиращата роля на президента, ще има нова процедура за главния секретар, каза още той. Също и по отношение на ДАНС, осведоми той.

Направил съм заявление и съм дал съгласие да дам имунитета си. Не се чувствам несигурен за което и да е от делата, искам час по-скоро да приключат, каза още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6181 |28.10.2014 Цветанов: За КТБ НС ще вземе политическо решение, но отговорността е на БНБ . 5| 6002 |27.10.2014 Само във Фрог: Бащата на Борислава искаше да се жалва в ГДБОП, засега отлага . 71| 9593 |25.10.2014 Цветанов: Положението е страшно, Борисов е притеснен . 0| 4909 |24.10.2014 Григор Димитров излиза за реванш срещу Федерер на 1/4-финала в Базел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads