Реклама / Ads
15| 5125 |15.01.2014 НОВИНИ

Цветанов и Йовчев си премериха полицаите пред парламента

.
Цветан Цветанов
На 10-ти януари имаше повече органи на реда отколкото протестиращи. Хората нямат доверие в системата, защото полицейски служители бранят властта, присъствайки в центъра на София. Колко пари струва това и кой плаща на тези хора?
 

Това попита Цветан Цветанов от трибуната в Народното събрание. От своя страна министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев се защити по време на блиц контрола с думите: „Броят на протестиращите полицаи пред МВР по времето на управлението на Цветанов е бил значително по-голям от протестиращите днес пред парламента”, предаде Фокус.

Цветанов попита - кое налага на 10 януари и на 15 януари да има необосновано голям брой полицаи. „Това създава усещането не за полицейщина... От какво се притеснявате? Ако имате страх, това струва на данъкоплатците. Има населени места, които не могат да видят полицай”, заяви Цветанов.

„Организацията на охраната на обществения ред около НС е на основата на оперативна информация, с която разполагаме, за подготвяни действия, включително и от протестиращи. При организацията, се водим само от това да запазим живота и здравето както на народните представители, така и на гражданите, които протестират. Това ще бъде нашият мотив и занапред за планирането на мероприятията”, посочи министърът.

Йовчев заяви, че е имало информация за подготвяни действия, които са целели опити за нападения над граждани, опити за провокации. Не допуснахме да има остри сблъсъци и да има пострадали граждани, посочи той. „Няма успяло общество, в което да не е наложено върховенство на закона”, каза министърът.
Цветанов заяви, че днес Йовчев е признал, че много умело прилага СРС. Вие знаете как, нека припомним делото „Галерия”.

„СРС не се прилагат спрямо протестиращите, а спрямо лица, за които има данни, че са извършили тежки престъпления. СРС при нашето правителство няма да се прилагат извън закона. Приехме пакет от мерки за това. Ще припомня думите на главния прокурор, че по време на вашето управление 800 български граждани са подслушвани незаконни”, отговори Йовчев.

„Извършвам проверка на всички случаи, в които се използват специализирани полицейски сили. Скоро ще излязат резултатите. Тогава ще стане съвсем ясно по какъв начин се е действало по време на вашето управление и данните няма да са във ваш интерес”, каза още вътрешният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5609 |13.01.2014 Йовчев за казуса Сидеров: Малко са ми абсурдни конспиративните тези . 27| 5008 |09.01.2014 М. Найденов: Заради Цветанов няма дясно . 11| 4919 |08.01.2014 Министър Йовчев застана зад полицая в скандала със Сидеров . 67| 5852 |08.01.2014 "Сова Харис": ГЕРБ с Цветанов няма да има успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads