Реклама / Ads
11| 5150 |15.05.2010 НОВИНИ

Цветанов натовари "Сводниците" в Трактора

.
Другата седмица предстоят редица операции срещу финансови злоупотреби в страната, в които участват мутри и други представители на криминалния контингент. Работи се по хипотезата за свързаност на „Октопода” по операция „Сводниците”
 

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг в столицата. Според него все още не може да се говори за свързаност на задържаните по тази операция със задържаните по операция „Октопод”, за чийто шеф се спряга Алексей Петров Трактора, който е под постоянен ареста. „Това е една от възможните схеми за финансиране и влияние върху тези публични домове. В момента всичко е в процес на доказване.

Работи се по натрупаните до момента данни от СРС-та и всички събрани доказателства. Възможността да функционират подобни увеселителни домове не е без протекцията и покровителството на определени хора, които са във високата йерархия на организираната престъпност. Октоподът има част в участието на всичко това, което се случва. Все пак трябва да сме максимално обстоятелствени и да имаме конкретните доказателства. Работим по подобна хипотеза, но всичко е въпрос на разпити, разследване и на самопризнания на участниците в целия този процес”, коментира вътрешният министър. Той добави, че през другата седмица ще бъдат проведени редица операции срещу криминалния контингент, мутрите и хора, правили тежки финансови измами.

Припомняме ви, че миналата нощ ГДБОП проведе спец операцията "Сводниците", в рамките на която бяха задържани 10 души в столични бардаци. Часове по-късно министър Цветанов оповести, че в Благоевград и София е започнала и акция "Цигарите". Засилено е полицейското присъствие в столичния квартал „Надежда - 1" и Световрачане.
„Екипите на ГДБОП извършват обиски и претърсвания в квартал „Надежда 1”. В три гаражни клетки, обединени като склад са намерени 40 мастербокса цигари. Открити са 60 000 евро. Паралелно се извършват обиски и претърсвания в Световрачане на частни адреси на собствениците на склада”, каза още Цветан Цветанов. Той добави, че полицията в Благоевград е започнала обиски по местата, зареждани с цигари, доставяни от София.
Според участници в операцията става дума за цигари, произведени в Китай, имитиращи българско производство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7489 |15.05.2010 ГДБОП с акции "Сводниците" и "Цигарите" . 7| 4672 |12.05.2010 РЗС: Цветанов с конспиративна чистка в съда . 3| 5373 |11.05.2010 Цветанов продължава да лови "Медузи" . 2| 4551 |10.05.2010 Цветанов иска старт на спецсъда през 2011 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads