Реклама / Ads
13| 8840 |08.10.2009 НОВИНИ

Цветанов скрил кражба за милиони в Кърджали?

.
Михалевски открива златния обект. До него е Стефан Данаилов
Шефът на МВР Цветан Цветанов е премълчал резултатите от проверка, извършена от ОДП – Кърджали, разкрила кражбата на милиони от изграждането на така нареченото „Водно огледало” в града. Това обяви в Отворено писмо до медиите бившият директор на областната полиция Стефан Ангелов.
 

Повод за реакцията му стана интервю на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева във Frognews.bg преди седмица.

„Изразявам искреното си възмущение от опитите да бъдат манипулирани резултатите от проверката на Водното огледало в Кърджали, извършена от областната дирекция на МВР под мое ръководство”, твърди Ангелов.
„Народната представителка от ГЕРБ Цвета Караянчева изнесе информация за направените от нас констатации. Тя манипулира цифрите и обстоятелствата в проверката с опит да докаже, че е имало политически чадър при изпълнението на обекта.

Караянчева повтори твърденията на вътрешният министър Цветан Цветанов, че проверката е извършена в столицата, а не в Кърджали.

Смущаващото, е че се изнасят факти, от кухнята, които не трябва да стават достояние на политиците, преди по тях да са се произнесли магистратите.
Поради опитите да се заблуди общественото мнение си позволявам да внеса яснота.

Строителството на водното огледало има два етапа. При първият започнат от консорциум „Хидровиатехстрой” ООД е констатирана щета в размер на 357 236,43 лв.
Вторият етап започва през 2007 г. Изпълнител е Обединение „АРДА-Кърджали”. Констатирано е, че на няколко пъти е оскъпено хидротехническото оборудване. Фирми са взели от две места пари за почистването на коритото на Арда. Сумата е в размер на милиони.Това се проверява в хода на разследването.

Констатирано е, че на фирма неправомерно са заприходени и тя очаква да получи 10 729 152 млн. лв с ДДС за земи попадащи в корекцията и сервитута на Арда.
Данните недвусмислено потвърждават, че извършената от нас проверка е дала резултат. Тя бе предоставeна на министър Цветанов, но той я премълча”, се разкрива в отвореното писмо.

Frognews.bg припомня, че скандалът избухна, след идването на ГЕРБ на власт, а до тогава не е повдигана и дума, че може да има злоупотреби и корупционни схеми. В основата на реализирането на водното огледало бе зам.-министърът Димчо Михалевски, който сега е депутат от БСП. Обектът бе открит триумфално в навечерието на парламентарните избори, а основният изпълнител предложи на Михалевски да бъде издигнат паметник в Кърджали. Проверката, която МРРБ извършва, все още не е приключила, но експерти твърдят неофициално, че чрез проекта от бюджета са откраднати над 24 млн. лв. Frognews.bg
.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5826 |06.10.2009 И Цветанов би Първанов по рейтинг . 4| 4953 |22.09.2009 Цветан Цветанов: По-зависими сме от всякога . 22| 5089 |19.09.2009 Цветанов: Румяна Желева е един достоен бъдещ еврокомисар . 7| 4868 |17.09.2009 Ц. Цветанов: Задържано ченге замесено в имотни измами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads