Реклама / Ads
6| 4468 |03.04.2015 НОВИНИ

Цветанов: Стоим зад програмата на правосъдния министър за реформа

.
Цветан Цветанов
Ние стоим зад програмата на правосъдния министър. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”. Цветанов подчерта, че няма никакво напрежение и обясни, че стоят твърдо зад промените и реформите, които ще се предлагат от него. „Ще продължавам да стоя зад него.
 
Смятам, че министър Иванов трябва да бъде подкрепян във всичко това, което предлага като законодателни промени. Недейте да смятате, че по този начин ние ще ограничим парламентарната група на ГЕРБ да участва активно в законодателството и да внася съответните законодателни пакети”, посочи Цветанов.

Той обясни, че въпроса е бил обсъждан и с политическото ръководство в лицето на председателя на партията в последните няколко седмици. „Ние сме заявили категорично, че ще подготвим пакет от законодателни промени, които ще бъдат част от целите, които са заложени по мерките за стратегията за съдебната реформа. По какъв начин може да бъде ограничено това право на депутатите и защо те трябва да бъдат пасивни, а ние действително искаме да има смислен дебат”, заяви председателя на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов уточни, че позицията, заявена от Христо Иванов при участието му в един от сутрешните блокове, е правилна и поясни, че го подкрепя. „Ние показваме свръхинициатива не само по темата, свързана със съдебната реформа. В момента ще се разглеждат и законопроекти, свързани с темата „Сигурност”. Това са въпроси, които стоят на дневен ред както за обществото, така и за политиците. Дори сме се забавили в много от законопроектите, които внасяме в 43 НС”, подчерта Цветан Цветанов и даде за пример законопроектите по тема за „Сигурност”. „В момента, в който трябваше да оттегля НПК, той ми звънна”, отговори Цветанов на въпрос дали е разговарял с премиера за оттеглянето на НПК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4798 |26.03.2015 Цветанов: Исканото извинение от Местан е стратегия на ДПС . 16| 4492 |25.03.2015 Цветанов: НСО да бъде девоенизирано е въпрос на дебат . 2| 4809 |21.03.2015 Цветанов: Местните избори няма да нарушат стабилността на коалицията . 6| 4402 |17.03.2015 Цветанов: Заедно с РБ формираме бъдещото мнозинство в Сърница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads