Реклама / Ads
1| 2478 |23.11.2023 НОВИНИ

Цветелина Пенкова събира министри, политици, представители на енергийния сектор и на академичните среди на конференция за енергийния план на България

.
Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова организира конференция на тема „Енергийна стратегия на България: план за енергийна сигурност“. Тя  ще се проведе на  24.11.2023 г. (петък)  от 9:00 ч. в сградата на Народното събрание на  пл. „Княз Александър I“ 1.
 

„За страната ни е от основно значение   да   изгради   независима, стабилна и надеждна енергийна система. Обединяването   на   силите и сътрудничеството между държавните институции,   индустрията, академичния, неправителствения сектор и синдикати са гаранция за добри резултати в дългосрочен план за енергийната политика и развитие на страната ни“, така Цветелина Пенкова мотивира инициативата си за конференцията.

 


.

 

Тя ще бъде открита от председателя на Народното събрание  Росен Желязков, от министъра на енергетиката на Румен Радев и от министъра на околната среда Юлиан Попов. В събитието ще вземат участие представители на всички парламентарни групи в 49-то Народно събрание, представители на изпълнителната   власт, представители на синдикалните организации, индустрията и академичните среди. „Ще разкрия и част от лекторите:

 

председателя на КЕВР – Иван Иванов, председателя на Агенцията за ядрено регулиране – Цанко Бачийски, председателя на Булатом – Богомил Манчев, Проф. Александър Тасев от БАН,  председателя на Еврохолд – Асен Христов и много други ключови експерти“, допълни Пенкова.

 

„България и Европа преминаха и продължават да преминават през редица предизвикателства. Всички те създават необходимост от политики с дългосрочен характер, които да   могат да отговорят на нуждите на индустрията и българските   граждани“, каза още евродепутатът.

 

Тя определи енергетиката като един от най-важните сектори,   към който трябва да насочим сериозно внимание: „Без стабилна енергетика не се развива икономиката - индустрията и бизнесът нямат базовите условия за разрастване на своята дейност. Накратко, енергетиката е в основата на правилното функциониране на икономиката. И може би най-важното -  достъпът до електроенергия на ниски и адекватни цени е право на всеки един български и европейски гражданин.“

 

В рамките на конференцията е планирано ще се представят български иновации в областта на възобновяемите източници на енергия,  енергийна ефективност и устойчивите практики, както и тяхното приложение в индустрията и икономиката. Учени и експерти от БАН ще представят български иновации и разработки, за да покажат българския принос в зеления преход и енергийната трансформация.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2496 |23.11.2023 Съветът на Европа: В бивша Югославия политици отричат геноцида и възхваляват военнопрестъпници . 26| 5115 |23.11.2023 Най-големият кошмар на ЕС печели изборите в Нидерландия. Какво следва? . 11| 2513 |23.11.2023 Антоанета Цонева: Оставам силно критична относно поведението на вътрешния министър . 2| 2592 |23.11.2023 Зам.-министър Стратев: До 20 декември трябва да се разплатим със земеделските производители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads