Реклама / Ads
8| 4811 |27.11.2019 НОВИНИ

Творци, политици и общественици с думи на почит към паметта на Стефан Данаилов

.
Стефан Данаилов
Десетки творци, политици, членове на кабинета и близки на Стефан Данаилов вече изказват съболезнование за неговата смърт и съжаление за огромната загуба. Много от тях написаха посланията си във Фейсбук. Ето някои то думите им:
 

"Думите ги няма, за да изразим мъката от тази загуба..." Така с многоточие от Народния театър "Иван Вазов" почетоха паметта на Стефан Данаилов, който се спомина тази вечер след тежко боледуване.

"Българският театър, кино, култура вече не са същите. Светъл път, СТЕФАНЕ, приятелю! Почивай в мир!", написаха от театъра.

 

"Сбогом! Беше голям мъж!". Това написа премиерът Бойко Борисов на стената си във Фейсбук.

 

"Мастъра, както го наричаха и студентите, и много от приятелите му, се пресели в един по-добър свят. Поне така е прието да се казва, иначе аз, прелюбезни, не съм много сигурен в това. Въпреки вероятността Стефан Данаилов да тича сега по огрените от слънце Райски Бонсови поляни, този свят беше добър и щедър към него в степен, каквато Отвъдното едва ли познава.

Не просто му прости греховете, но го и обсипа с любов и уважение. И макар Коста Карагеоргиев да онзи, който крещеше „Ние сме на всеки километър” в началото на всеки епизод от едноименния сериал, именно образът на майор Деянов остана като емблема на соц-екшъна. Щеше ли днес да е по-добър всеки километър от България, ако всички комунисти бяха като майор Деянов? Не знам. Като хлапак вярвах в това. Знам, обаче, че България щеше да е едно по-добро място наистина, ако всички социалисти бяха като Стефан Данаилов.

Заслужен покой, Мастър!", написа във Фейсбук и Любен Дилов - син.

 

Актрисата Ирен Кривошиева написа във Фейсбук: "Какво е смъртта?".

 

Мариус Донкин: „Животът на Стефан Данаилов беше пример“

„Човешкото съзнание в такива моменти е склонно да подбира само хубавите неща. На мен ми е много трудно да говоря за Стефан в момента. 40 години сме заедно. Познаваме хубавото и лошото - на сцената и в живота“, заяви директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкинпред БНТ. "Неговият живот е пример, дано този пример бъде дълбоко, а не кратковременно, съзнат от всички - да бъдат такива. Не подбираше артист ли си или не, обикновен човек ли си, богаташ ли си. Той беше човек, който искаше всички хора да бъдат заедно и да бъдат единни. Той обичаше всички", каза още той. "Спомените с него са страшно много. Не мога да забравя как той се погрижи за колеги, които бяха категорично срещу него. Ние сме играли над 100 представления. Преди представленията и след тях - всички му пляскаха", добави Донкин.

 

„Животът ми не мина в преследване на цели. Аз съм артист и умея да давам, затова и получавам!” Благодарим ти за всичко, което остави след себе си! Благодарим ти за ролите, за уроците, за талантливите ученици, за мъдрите слова и за отношението! Оставаш в сърцата ни като един от най-обичаните и най-уважаваните, споделиха в социалната мрежа фейсбук от Съюза на артистите в България.

 

България загуби голям българин, обичан и уважаван от милиони хора. Той беше вселена от талант, емоция и мъдрост.

Това написа във "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"БСП загубихме една от най-авторитетни си личности и опора. Стефан беше вдъхновение за нас. След смъртта на татко, той стана мой втори баща. Загубих го. Ламбо, обичам те толкова много. Ще ми липсваш. Почивай в мир", написа още тя.

 

"Ламбо, светлина по пътя!

От теб ще помним, че да си Голям не е толкова тежка задача, ако го правиш със сърце!

А то винаги бие отляво! Благодаря ти!", написа във Фейсбук евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев.

 

"Поклон пред големия Стефан Данаилов! Когато си горял в работата си, на сцената, в каузите си и си се посвещавал на хората, без да се щадиш, както правеше той, завинаги оставаш в сърцата на всички. Поклон пред твоя забележителен живот, пред таланта и голямото ти сърце!

И пред смелостта да живееш така!" Това написа Мая Манолова в социалната мрежа.

 

И столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа съболезнования за кончината на Стефан Данаилов."Поклон пред паметта на Стефан Данаилов – обичан актьор, мъж с характер, който държеше на думата си, учител за сцената и за живота. Светъл да е пътят му!", написа във фейсбук и Йорданка Фандъкова.

 

"Почивай в мир, Ламбо! Думите се губят в този момент... Светла ще е паметта за теб винаги! Дълбок поклон!". Това написа лидерът на БСП-София и общински съветник в Столичен общински съвет Калоян Паргов

 

"Осиротяха цветовете и зимата е някакси безкрайна... Сбогом, Мастъре!", написа министърът на културата Боил Банов.

 

"Със Стефан Данаилов си отива една епоха!"  Това заяви от Париж, където е на посещение, председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов, съобщиха от Комисията. „Скърбя дълбоко за един голям талант, за един голям актьор и скъп мой приятел. Неговият въздух ще ми липсва много, но духом винаги ще сме заедно! Сбогом, Стефане!“, допълни Рашидов. 

 

"Последен поклон, Маестро! Светъл да е пътят Ви отвъд!", написа и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3928 |25.11.2019 Станишев призова политиците да обърнат внимание на проблема с насилието над жени . 12| 4850 |07.11.2019 Елена Йончева призова от трибуната на Европейския парламент: България не бива да бъде наказвана заради своите политици . 12| 4943 |30.10.2019 Антоанета и Татяна: Политиците ни предпочитат корпоративен вот пред истинска кампания . 3| 5344 |23.10.2019 Прокурорска проверка: 11 политици и 27 магистрати имат недекларирани сметки и имоти в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads