Реклама / Ads
7| 7913 |29.09.2012 НОВИНИ

Убиецът на Женя се канел и на майка си

.
Петър Ангелов заедно с приятелката си Даниела, братовчедка на убитата, която също е била наясно с плановете Източник: интернет
Варненският окръжен съд остави в ареста убиеца и Светла Тодорова, леля на убитата 21-годишна Женя, като подбудител към тежкото престъпление, предаде „Фокус”.
 

Не съм опасна за децата си и обществото, каза лелята на Женя Тодорова - Светла Тодорова от Варна пред съда.

"Искам при майка, искам да й помагам", бяха думите пред съдията на обвинения за убийството Петър Ангелов. "Съжалявам със сигурност, но не мога да върна нищо назад", допълни той пред събралите се журналисти и се разхлипа. Младежът призна, че е взимал наркотици.

Обвинението поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за изверга, който е пробол близо 70 пъти с нож жертвата си. Прокурор Галина Минчева, посочи, че той е извършил тежкото престъпление в изпитателния срок на условна присъда за притежание на наркотици, която е влязла в сила на 30 юли т.г.

Заради опасността да се укрие или извърши друго тежко престъпление варненският окръжен съдия Асен Попов остави Петър в ареста. От свидетелски показания стана ясно, че младежът е имал намерение да убие майка си, защото не му е давала пари.

Най-тежката мярка "задържане под стража" получи и подбутиделката на кървавата разправа – лелята на Женя Светла Величкова Тодорова.
Преди това прокурор Галина Минчева се обърна към съда с думите, че престъплението е много тежко, а не трябва да се подценява и факта, че Светла Тодорова е кръвна роднина на жертвата, която освен всичко е и единствено дете на родителите си.

Тя посочи, че Светла е оценила живота на своята племенница на 2000 лв. Най-шокиращото се оказа и фактът, че дъщерята на Светла Тодорова – 15-годишната Даниела, интимна приятелка на убиеца Петър Ангелов, също е била в течение на планираното убийство. По време на събиране на доказателства, следователите са открили в дома на Светла Тодорова разписка за изтеглена сума в размер на 1600 лв., от които 100 лв. са били за нейни лични нужди, а с останалите пари е трябвало да се разплати с Петър, след като бъде изпълнена „поръчката”.

Лелята на момичето отказа да говори пред медиите и не отговори дали съжалява за стореното. Единственото, което каза пред съда освен, че не е опасна е това, че желае нейните три деца да останат в специализирани институции, докато мъжът й се завърне от чужбина. Те ще останат под грижите на специалисти, докато семейството на съпругът й е готово да приеме трите деца, които са на възраст 3, 5 и 15 години. Настаняването им се възлага на прокуратурата.

Обжалването на мярката за неотклонение е на 9 октомври пред Апелативен съд Варна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6011 |28.09.2012 Лелята на убитата Женя искала имота й . 13| 8094 |06.07.2012 Убиецът на Николай Йорданов убивал и друг път? . 10| 5649 |18.11.2011 Убиецът на Яна не бил Пламен Трифонов . 8| 6343 |29.09.2011 Убиецът Владимир гръмнал не един, а двама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads