Реклама / Ads
12| 4277 |08.03.2016 НОВИНИ

Управляващите ще изберат нова КЗК, въпреки Борисов

.
Цветан Цветанов
Въпреки заръката на премиера Бойко Борисов изборът на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да бъде спрян след среща на представители на управляващото мнозинство в парламента днес следобед се реши процедурата да продължи. Повод за искането на лидера на ГЕРБ бяха изказвания на председателя на ДСБ Радан Кънев, че изборът е опорочен и реално няма да има промени в работата на антимонополната комисия.
 

"Всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК е изпълнено", заяви председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг. Според него от партията му ще се съобразят с останалите формации в мнозинството, "защото знаете, че ГЕРБ участва в този парламент и подкрепяме правителството заедно с останалите парламентарни групи, с които формираме парламентарното мнозинство."

По думите му всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК, е изпълнено и направените предложения, както от парламентарни групи, така и от групи народни представители, са направени в съответния срок.

"Всеки един е имал правото да направи съответните предложения по процедурните правила, които са гласувани в пленарна зала. Когато те бяха гласувани, имаше направено предложение от гражданския съвет на Реформаторския блок, беше поискана почивка, след което подкрепихме предложенията, които бяха възприети от Гражданския съвет. Така че в тази посока парламентът продължава дейността си по съответния ред", заяви още Цветанов.

"Всякакви забележки за процедурата за избор на състав на КЗК са можели да бъда правени в залата миналата седмица, сега да се коментира е след дъжд качулка", смята лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски. По думите му са били приети предложения за процедурата, включително и от "колеги от групата на Реформаторския блок, които се афишират, че са в опозиция".

Съпредседателят на групата на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) смята, че процедурата е минала в пълно съответствие с всички изисквания на правилника и на съответното решение на Народното събрание.

"Ако някой твърди, че има опорочаване на процедурата за избор на нов състав на КЗК, да каже в какво е опорочена", посочи съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. За изказванията на Радан Кънев, свързани с процедурата за избор на нов състав на КЗК, Красимир Каракачанов коментира, че ако някой е искал да намекне нещо в залата, е трябвало да бъде в залата, когато се гласуват правилата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6507 |08.03.2016 Найденова: Наистина срещу магистрати има производства срещу неизвестен извършител . 16| 4363 |02.03.2016 К. Нинова бясна: Доживях да се изкажа от името на ГЕРБ! . 4| 5083 |02.03.2016 БСП към управляващите: Защо обърнахте гръб на българските майки и деца? . 5| 4723 |01.03.2016 Розалия Панова пое Агенция "Митници"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads