Реклама / Ads
34| 8690 |13.12.2013 НОВИНИ

Валентин Касабов: Защо никой не говори за офшорките на Сидеров?

.
Съпредседателят на НФСБ и бивш общински съветник от „Атака” Валентин Касабов Източник: Булфото
"Говорим за парите на Сидеров, а не за тези на "Атака". Той притежава 5 офшорки на Сейшелските острови, във всяка една от тях има по 100 000 долара уставен капитал. Питам защо след като и Цацаров е сезиран, никой не се занимава с тези пари.
 

Това заяви съпредседателят на НФСБ и бивш общински съветник от „Атака” Валентин Касабов в сутрешния блок на бТВ по повод снимките на Волен Сидеров от парижкия хотел ”Фоур Сизънс Джордж Пети”. От 28 ноември до 4 декември, близо до рождения ден на Деница Гаджева, двамата със Сидеров са били една седмица в най-скъпият хотел в Европа, където отсядат шейхове, коментира Касабов.

Според него се извършва заговор от определен кръг от хора в политиката, тъй като се говори за офшорките на Плевнелиев, на Борисов, но за тези на Сидеров се мълчи.

Под натиск депутатите са дали 150 000 долара. Това са евтини измами. Голяма част от тези депутати са писали до прокуратурата, сезиран е и предишният и сегашният главен прокурор, но никой не прави нищо. Има Комисия за незаконно придобито имущество, но никой не прави проверки от къде харчи такива пари лидерът на „Атака” във Венеция и в Куба.

Никой не прави проверка на Сидеров, защото има чадър над него, заяви още Касабов. "В "Атака" има зависими депутати и това са Петър Петров, Станислав Станилов и Павел Шопов. Те са гарантите за тези 150 000 евро. Всеки момент може на вратата да им почука съдия изпълнител и да им опише собствеността. Не е по тяхна воля, те са разбрали след време за тази измама. Прокуратурата я е доказала, но е прекратено производството", обясни още той.

Касабов заяви, че се говори за една крупна сума, която Сидеров притежава в сметки и става дума за над 400 млн. лева. "Това се говори в службите. Част от парите идват по турска линия, друга част от руска линия. Апелирам прокуратурата да си свърши работата", призова бившият общински съветник от „Атака”.

На въпрос каква е логиката да се появят тези снимки точно сега, той заяви, че не може да гледаш изстрадалия народ в очите и да разправяш популистки приказки, а да харчиш 14 000 евро за 7 дена. Заплатата му е 3000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 9714 |30.11.2013 Стоичков: Бойко да каже защо му се сърдя . 15| 5274 |18.11.2013 Ц. Цачева: Нашите членове знаеха защо са на митинг . 36| 5468 |08.11.2013 Т. Димова: 10 ноември още не се е случил, защото управлява ДС . 13| 5265 |06.11.2013 Цветанов: Защо не коментираме, че НЕК трупа задължения за милиони?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads