Реклама / Ads
7| 7033 |16.10.2019 НОВИНИ

Валя Ахчиева за Марешки: Печели от лекарства за дядо Пешо, които отиват за дядо Ото в Германия

.
Схемата на Веселин Марешки никой не искаше да пипа, защото паралелният износ на лекарства е един законен бизнес. Въпросът е, че имаше вредни последици. В България идват лекарстваа с ниски цени и вместо да стоят в аптеките, те много бързо заминават, чрез други фирми, в други държави. Така вместо за дядо Пешо лекарствата отиват за дядо Ото. Но цената е по-висока.
 

Всичко отива за два пъти по-високи цени в Германия. Това беше схемата. Това разказа пред Евроком в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" разследващата журналистка Валя Ахчиева.

 

Ахчиева обясни, че Марешки е завел дело срещу седем издания ва "Открито" за паралелния износ на лекарства. Той и майка му са решили, че са претърпели неимуществени вреди, изпитала и стрес, болки, Марешка спряла да пее....

 

Оказа се, че в Бургас и Стара Загора бяха доставени опаковки - отвън на турски език, а вътре на български език. Ако някой внася в Турция, после в Германия , то това са огромни печалби, на гърба на пациентите,посочи разследващата журналистка.

 

Исках да проверя фирмите на Марешки, защото е политик. Когато ме извикаха депутатите, ме попитаха, защо се занимавам с фирмите му. Отговорих - защото е политик и трява да бъде наблюдаван за всяко действие. Схемата я има. Но в момента ме убеждават, че няма проблеми с паралелния износ на лекарства. Има промяна в закона, разясни тя.

 

Ахчиева разказа как Марешки я хвали по БНТ , а само след седмици казва, че това не е журналистика пред районния съд. Тя е изумена.

 

Всяка схема си е схема с различни връзки. Разследвала съм в България, Германия, Турция, каза още Ахчиева и разкри връзка на Марешки с Русия в едно село край Волгоград.

 

Не знам дали ще закриват "Открито". Никой не се е явил на конкурса. Кошлуков го преобяви и аз участвам в него. Предадох концепцията си за предаването и два примерни сценария към него, обясни тя.

 

Победа не е да забиеш знамето. А да стигнеш до една истина. Трябва да рушим фалшивите новини, коментира тя събитията около БНР.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5086 |16.10.2019 "Честно казано с Люба Кулезич” за битката на Иванчева, разследване на Валя Ахчиева и тайните на Кремъл . 2| 4722 |18.09.2019 Марешки: Инж. Пламен Христов е нашият кандидат за кмет на София . 3| 5234 |10.09.2019 Съдът отмени дисциплинарното наказание на Валя Ахчиева, БНТ губи делото . 26| 4822 |03.08.2019 Борисов за атаката в НАП: Някой умишлено иска да сваля правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads