Реклама / Ads
12| 5494 |14.12.2010 НОВИНИ

Върнатите роми от Франция ограбват в Пловдив

.
Ромите, които бяха екстрадираните от Франция са предизвикали сериозно увеличение на джебчийските кражби в Пловдив, стана ясно от обобщена картина на престъпленията в България за тази година.
 

Подобно е положението и в другите градове в страната.

74% е ръстът на джебчийските престъпления спрямо миналата година, отчитат от полицията под тепетата. Два пъти повече са и домовите кражби.

Действително много европейски държави предприеха рестриктивни мерки спрямо лицата, извършващи джебчийски кражби, и много от тях бяха върнати както в България, така и в съседни страни. Съвсем нормално е тези лица да продължат да вършат познатата за тях престъпна дейност и тук“, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Той подчерта, че приоритет на дирекцията е борбата с джебчийството и домовите кражби, пише Dnes.bg.

Още една скандална информация изнесоха от полицията.

Продавачите на цигари без бандерол от пловдивската Шекер махала са станали доста изобретателни. През последните няколко седмици полицията е забелязала, че ромите пълнят стековете с всичко друго, но не и с цигари.

При последната проверка иззехме 70 стека, пълни със стиропор и камъни, като установихме, че продавачите са докарвали на тежест стековете, за да заблудят по-лесно своите жертви“, съобщи шефът на Трето районно управление в Пловдив Никола Симов.

Все повече българи се примамват от евтините цени на цигарите в Шекер махала. Мургави продавачи през 5 метра предлагат кутията за 2 лева, а стека – за 20.

Преди няколко дни в ромската махала е разбита малка работилница, в която са изработвани нелегални папироси. При акцията са иззети бали с тютюн, а четирима души са задържани.

Мъжете са били в лошо здравословно състояние, а след направените изследвания е установено, че са болни от хепатит В и С.

“Почти всички експертизи, които сме назначили, показват, че тютюнът в цигарите въобще не е тютюн. Той е с изключително ниско качество, събиран от подовете на фабрики, и е с високо съдържание на катрани“, отбеляза Никола Симов.

Тази седмица съдът в Пловдив издаде и първата ефективна присъда за разпространение на цигари без бандерол. Търговецът ще лежи в затвора половин година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4686 |06.12.2010 Последните два шампиона на Франция оглеждат Гара . 1| 4794 |03.11.2010 Франция се раздели с още 13 хил. българи и румънци . 2| 5847 |01.11.2010 Хванаха братя "изнасяли" проститутки за Франция . 3| 5318 |09.10.2010 Франция арестува BG сводници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads