Реклама / Ads
1| 2491 |14.04.2024 НОВИНИ

Васил Терзиев: Не сме пред криза с боклука. Вкарваме регламента "замърсителят плаща"

.
Васил Терзиев Източник: БГНЕС
"Засега не сме пред криза с боклука. Столична община има 2 години да реши проблема". Това каза кметът на София Васил Терзиев. По думите му се правят разчети за такса смет.
 

"Бяхме обвинявани, че плашим хората колко бързо щял да се изчерпа капацитетът на депото. Направихме проучване, което показва, че капацитетът ще се изчерпи до 20-28 месеца, като за този завод ГЕРБ казаха колко добре работел и каква гордост е за тях", заяви кметът Терзиев преди дни и подчерта, че съоръжение с капацитет 21 години експлоатационен срок, ще бъде запълнено за около 9 години.





"Когато вкараме регламента "замърсителят плаща", ще има промени в такса смет за софиянци - в каква посока и за кого, ще го уточним", допълни кметът в ефира на bTV.

 

"Правим разчети, защото това са домакинствата и бизнесът, посочи той и увери, че когато са готови, ще споделят рамката, и то по-рано, за да са подготвени хората".

 

"За едни ще има поскъпване, за други – намаляване, ако генерираш много боклук, ще плащаш повече", посочи кметът. По думите му тези промени трябва да залегнат в план-сметката и в други аспекти на бюджета.

 

"По план върви и събарянето на незаконната постройка на Румен Гайтански - Вълка", обясни Терзиев. Той увери, че за 3-4 месеца незаконната постройка трябва да бъде съборена. Фирмата инвеститор е представила линеен график сама да събори сградата.

 

Започват и проверки на незаконните строежи в столичните райони.

 

"Не е имало чистка в общинската администрация", категоричен бе Терзиев. "126 човека са освободени или 8,9%. Само 20 от тях са освободени по настояване на новата администрация, тъй като не са работили в публичен интерес. Няма как да правим чистки, искаме да свършим работа", заяви Васил Терзиев.





"Има закони, трябва да се спазват", подчерта градоначалникът.





Заплатата на кмета е адекватна, подчерта той. Самият Терзиев дарявал цялата си заплата. За един мандат кметът обещава да реши проблема с недостига на места в детските градини.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2363 |14.04.2024 The Guardian: Съдбата на Близкия изток виси на косъм, докато Израел обмисля следващите си стъпки . 9| 21277 |14.04.2024 ISW: САЩ спешно трябва да изпрати снаряди и "Пейтриът"-и на Украйна. Защо Часов Яр е толкова важен? . 3| 2430 |14.04.2024 Елена Поптодорова: Подкрепата за Израел в САЩ е споделена, двупартийна и непоклатима . 0| 2682 |14.04.2024 Разкази на българи в Израел: Не сме мигнали тази нощ. Въпреки това хората опитват да продължат нормалния си живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads