Реклама / Ads
0| 4144 |31.12.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев: До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета на София за 2024 г.

.
Столичният кмет Васил Терзиев Източник: БГНЕС
До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета на София за 2024 г., отбелязва столичният градоначалник Васил Терзиев в последния си отчет за тази година, публикуван в профила му в социалната мрежа Facebook.
 

По думите му с приемането на държавния бюджет за 2024 г. са одобрени за финансиране 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лева. От тях близо 34 млн. лв. ще бъдат инвестирани в северните райони на столицата, а работата по всички проекти трябва да приключи най-късно до края на 2026 г.

 

Терзиев отчита още, че е намерено решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София, като е осигурено довършването на проектите и възможността да се кандидатства за нови, както и да продължи изграждането на ВиК инфраструктурата на столицата.

 

Кметът отбелязва също, че ще бъде разширен гробищният парк "Бакърена фабрика", след като е подписал договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот в район „Връбница“ от близо 52 дка.

 

След пожара в жилищна сграда в квартал „Курило”, град Нови Искър веднага доставихме два фургона с ток и вода за хората, които останаха без подслон, отчита Васил Терзиев. Той допълва, че е предложен подслон и в центровете за временно настаняване, докато се поправят щетите, но пострадалите са отказали. Екипът на „Аварийна помощ и превенция“ премахна опасните останки по сградата и ще помогне със средства и със самия ремонт на покрива.

 

Градоначалникът коментира още и спирането на Симеоновския лифт, като отбелязва, че не е ясно кога ще заработи. По думите му екипи на Общинската полиция и “Аварийна помощ и превенция” към общината ще поемат организацията на движението и ще бъдат осигурени повече автобуси по ключовите трасета, за да може да се компенсира липсата на лифт през следващите седмици и до възстановяването на работата му.

 

В броените часове до Нова Година ви пожелавам 2024 да ни донесе здраве, любов, нови мечти и силите и упорството да ги сбъдваме. Пожелавам си заедно с вас да направим София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето активно участие няма как да успеем, завършва кметът на столицата.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5363 |31.12.2023 Коя песен ще бъде чута над милион пъти на Нова година? Тайната е разкрита . 2| 4310 |31.12.2023 Стотици се прощават с отец Боян Саръев в Кърджали . 36| 4311 |31.12.2023 Ивайло Мирчев: Влизането в Шенген е тежък удар срещу пропутинските сили . 6| 4043 |31.12.2023 Вътрешният министър: Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads