Реклама / Ads
11| 6904 |26.02.2014 НОВИНИ

Ваташка: Мюфтийството иска да открадне сгради, които никога не са били техни

.
Елена Ваташка Източник: Булфото
Мюфтийството иска да открадне сгради, за които държавата се е грижила. Те никога не са били техни. Родолюбието не е някаква болест. Много е скъпо да уведомим общината в Кърджали в работен ден. Тя щеше да ангажира близо 2000 полицаи.
 

Това каза Елена Ваташка от Сдружение на българските футболни привърженици относно протеста в Кърджали в предаването „Лице в лице” по бТВ. Ние не сме патриоти, родолюбци сме, присъедини се към твърденията й Димитър Ангелов-Дучето.

По думите на Ваташка двамата с Дучето са били арестувани в Кърджали без да са направили нищо. Не сме отишли да протестираме, а да изявим позиция. В Кърджали има много достойни българи, те живеят в мир с останалите религии. Сбъркана е управата.

Ние – вандалите отидохме в Кърджали и си закупихме по един билет и разгледахме Историческия музей. Видяхме защо той трябва да бъде затворен. Съдържа доказателства за древния произход на нашия род. Има изключително ценни експонати. Вероятно се цели експонатите да бъдат заврени в някое забутано помещение, а част от тях да бъдат изгубени и разграбени, заяви Ваташка.

И двамата гости в студиото настояват да бъде изнесена информация колко е струвала проведената акция от МВР, чиито пари се вземат от българския данъкоплатец. В радиус на 30 км. от Кърджали имаше патрули. Кой осигури стотиците левове за водно оръжие, за множеството патрули, коли на жандармерията, бяхме обискирани по няколко пъти и двамата, възмутиха се Ваташка и Дучето.

Аз не съм искал кафе, ама си го изпих за два часа и половина в ареста, а директорът на историческия музей Павел Петков твърди, че не е искал охрана, но му е била предоставена, каза още Дучето.

По телефона директорът на историческия музей Павел Петков потвърди заявеното от Дучето, че той категорично не е искал охрана.

Ще отидем и пред парламента, няма да оставим никой на мира, отговори Ваташка на обвиненията защо протестират пред съда, който трябва да бъде независима институция.

От 2004 година се опитваме да направим закон за футболното хулиганство, а бе приета частта, която устройва само МВР, каза Дучето. Защото няма ли футболно хулиганство, няма как да се оправдае работата на МВР, заяви той.

ДПС държи Кърджали и да не ни предизвикват, защото не сме решили и не сме се събрали 10 000 души, категорична е Ваташка. Тя заяви, че на 7 март отново ще бъдат във Видин, където ще се разглежда делото за Конака. Няма да ни уплашат с едното водно оръжие, каза Ваташка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5198 |26.02.2014 Депутатите не искат да се занимават с оградата по границата . 71| 6982 |25.02.2014 Социолози: Ако ГЕРБ иска да управлява, Бойко да махне Цветанов . 114| 6390 |24.02.2014 Русия иска наказания за оцветения паметник . 18| 5399 |24.02.2014 КНСБ: Правителството пренебрегна исканията ни, готвим протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads