Реклама / Ads
10| 5527 |16.10.2013 НОВИНИ

Вежди Рашидов: Съветниците на Стоянович са идиоти

.
Този парламент аз го гледам с любопитство и с отвращение. Това е един такъв спектакъл, че могат артистите да им завидят, с отвращение, защото българският народ не заслужава такъв тип хора да го управляват. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.
 

"Аз съм съгласен с казаното от Татяна Дончева, защото тя е отдавна в политиката и знае много неща. 100 дни минаха време е да се разработят". "Ходим на избори, защото живеем в демокрация, жалко че промяна няма", коментира Рашидов. Опозицията трябва задължително да клати властта. Това са законовите лостове, които трябва да ползва. Нормално е опозицията да иска оставката на правителството, ползвайки всички начини, които Конституцията позволява. На мен не ми харесва поведението на управляващите и затова се държим по този начин", поясни той. "Естествено е да не се осигури кворум, защото БСП управляват, те трябва да си осигуряват кворума", поясни той.

"Има реакции на хората, когато си получил доверието им ти трябва да се вслушваш в тях. Хората искат промяна, искат избори, трябва да се вслушваме в тях", каза Вежди Рашидов. "Когато искаш една власт да падне и да има нови избори, всички които споделят това трябва да бъдат заедно". "Аз бих се радвал и искам така да управлявам, а хората да ми свирят и танцуват, това е прекрасно", коментира бившият културен министър протестите срещу правителството.

"Много скоро трябва да се махне това правителство, защото това което се случва не е честно към хората. Когато се обсъжда следващият вот на недоверие за провалите в културата, ще се аргументираме по-точно. Новият министър иска да смени съветниците си и да сложи едни идиоти. Не може да те съветват идиоти", даде пример Рашидов с новия министър на културата. За министър Стоянович оценката за 100-те дни управление е стратегията, която беше готова, те сега я променят". За Българският Лувър, Вежди Рашидов коментира, че животът има смисъл само, ако успееш да осъществиш мечтите си.

"Аз се гордея, че успях да осигуря европейски пари за този проект. По-важно е да има приемственост, да създадем нещо значимо за българската култура и нация. Проектът е завършен и може да се пусне в експоатация. Лувърът е готов, министърът да се разработи".

"Екипът, който предложиха на Орешарски е много лош, аз нямам нищо против него като премиер. Той е заложник на екипа си", обясни Рашидов. "Бюджетът за българската култура от години не е реален. Трябва да търсим повече пари за култура. Аз исках да се обърне повече внимание на артистите, на художниците, на българската книга", завърши Вежди Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5888 |22.09.2013 В. Рашидов: Пак се върнаха хората, отхранени със златни лъжички . 12| 5354 |05.09.2013 Рашидов: Преди 8 години на маса се създаде медийният монопол . 6| 5478 |13.02.2013 Вежди Рашидов си влезе в собствеността . 7| 6545 |02.02.2013 Вежди Рашидов: Доган е там, където има пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads