Реклама / Ads
22| 5036 |14.03.2010 НОВИНИ

Велчев: Неясен обществен кръг решава с Борисов

.
Милен Велчев
В процеса на вземане на решения в ГЕРБ явно се отдава прекалено голямо значение на популярността на една или друга политика и за съжаление често популизмът взема връх. Това заяви днес в предаването "Неделя 150" бившият министър на финансите Милен Велчев.
 

"Вчера си мислих колко всъщност недобра идея излиза публикуването на стенограмите от заседанията на правителството. Когато аз бях министър на финансите, ние имахме често откровен разговор в Министерски съвет, разбира се, с очакването, че тези стенограми ще останат достояние на архивите, а няма да бъдат публикувани на следващия ден във вестниците. много позитивни неща могат да се кажат за публичността, но виждаме какви са резултатите на тази зле разбрана публичност - че дискусии в Министерски съвет по същество няма, че решенията се вземат в неделя в резиденцията на премиера, в неясен за обществото кръг. Никой не отрича правото на управляващите да имат такива дискретни дискусии да вземат решенията, но ето сега Вие ме питате кой противодейства на либералната реформа и аз не мога да Ви кажа, защото не е ясно кои от управляващите са "за" и кои са "против" споменатите либерални реформи", посочи Велчев.

Не съм съвсем съгласен, че винаги последна е думата на финансовия министър, добави той. "И по мое време често не съм успявал да прокарам тезата, в която вярвам, често ми се е налагало да правя някои компромиси, но, разбира се, никога не съм бил съгласен да правя прекалено големи компромиси с фундаментални свои схващания и, ако си спомняте, именно по такъв повод през 2003 г. веднъж си подадох оставката", каза Велчев. Искам да се чува думата на тези, които мислят рационално, които не мислят всеки ден само за импийчмънт на президента, а милеят за това какво ще стане с икономиката и с нашето общество, които искат да се проведат тези полезни, но понякога болезнени реформи категоричен бе бившият финансов министър.

Каква е основната причина за подадената оставка на Милен Велчев и имал ли е конфликт тогава с Бойко Борисов, лобира ли той за Международния валутен фонд, осъществим ли е замисълът на правителството да реже привилегиите на чиновници, армия и полиция, защо броят на служителите, на които държавата плаща здравните и социалните осигуровки, е най-строго пазена тайна, и какви са връките на бившия финансов министър с Красьо Черния можете да чуете в звуковия файл с интервюто с Милен Велчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4467 |10.03.2010 Парламентарна комисия ще решава за импийчмънт на президента . 6| 4939 |19.02.2010 Велчев: В грях сме по делото за убийството на прокурор Колев . 6| 4980 |11.02.2010 Б. Велчев: Можем да търсим връзка Трактора - Наглите . 8| 5208 |25.01.2010 Б. Велчев: Престъпността вече не е чисто криминална и бандитска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads