Реклама / Ads
25| 4210 |28.11.2023 НОВИНИ

Венци Стефанов нахули Бербатов и медиите заради оставката на Боби Михайлов

.
Медиите са виновни за оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС. Имало истеричен вой, а протестите са били простотия. Нормално било Михайлов да хвърли оставката си на фона на всичко това. Имало хора, които не се спирали пред нищо и смятали, че като свалят Боби Михайлов, ще седнат на стола и ще командват. Ще управляват българския футбол, но не за добро.
 

Това се разбра от думите на Венци Стефанов, президентът на ПФК "Славия", след като Боби Михайлов хвърли вчера оставка като шеф на БФС. Временно изпълняващ длъжността ще е Михаил Касабов.


Михайлов най-сетне подаде оставка, след години на призиви от страна на футболните среди, недоволни от управлението на любимия спорт през последните 18 години. Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. Демонстрации имаше в центъра на София като се стигна до яростни сблъсъци между полиция и протестиращи.


Стефанов заяви, че промяната в БФС е била необходима, но се изказа остро по адрес на Димитър Бербатов, който се противопоставя на ръководството на БФС. Според него Бербатов има добър авторитет в Европа, но във ФИФА и в УЕФА - не. 


"Мога да ви упреквам вас, медиите. В случая - нещата бяха тръгнали надолу още с предишната оставка на Борислав Михайлов. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам представа от футбол", допълни Стефанов пред bTV.

 

"Доколкото знам, те са управлявали само личните си автомобили", заяви Стефанов.

 

Стефанов не се ангажира да подкрепи публично конкретна личност за поста, но заяви, че новият президент може и да не е футболен човек. Трябва обаче по думите му да има лидерски качества, да умее да комуникира с държавата в името на най-доброто за футбола.

 

Слухове за наследника на Боби Михайлов витаят около Красен Кралев. Бившият спортен министър от кабинета на ГЕРБ бе спрегнат като евентуален шеф на БФС от адвоката по спортно право Георги Градев. Според него има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3949 |28.11.2023 Хем прогнозата е куха, хем има риск. Бивш министър на Радев погна Василев за държавния поземлен фонд, но... . 10| 2706 |28.11.2023 FT: Ердоган - верният приятел на Путин . 0| 2483 |28.11.2023 281 нови случая на COVID-19 и шестима починали . 0| 2583 |28.11.2023 Още заложници на Хамас се върнаха в Израел. Тел Авив освободи десетки палестинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads