Реклама / Ads
14| 7973 |19.02.2013 НОВИНИ

Вижте договора за приватизация на ЕВН

.
председателят на УС на ЕВН България Йорг Золфелнер Източник: bgonair.bg
„От 1 юли имаме увеличение на цените на електроенергията със средно 13, 6 %, имаме и повече консумация в сравнение с Коледа 2011 година, но надписване няма”, заяви председателят на УС на ЕВН България Йорг Золфелнер в коментар на протестите, провокирани от високите сметки за ток.
 

ЕВН публикува в сайта си и договора с държавата за приватизацията на бившите Енергоразпределение-Пловдив и Енергоразпределение-Стара Загора.

Подобна инициатива осъществиха и от другото „нападано” ЕРП – ЧЕЗ.
Йорг Золфелнер даде и своята версия за нарастващото недоволство по улиците на страната: „Протестите са резултат от енергийната бедност в страната - в България има доходи, при които хората не могат да управляват разходите си за енергия”. Золфелнер обоснова коментара си на зависимостта на българския пазар от международните, които „не могат да бъдат управлявани”.

Той допълни, че гарантирана възвращаемост на капитала в договорите не съществува и макар че според ДКЕВР тя трябва да е 16% за първите три години и по 12% за следващите пет, реално е 5,85%.

От ЕВН твърдят, че са изпълнили всички препоръки от доклада на държавния регулатор от 2010 година и след приключването на настоящата проверка отнемането на лицензията на дружеството няма да бъде обект на разговори.

„Моето лично мнение е, че национализация на електроразпределителните дружества няма да доведе до резултати, важно е да има контрол и проверки на монопола, а ние в България имаме много повече проверки от държавните институции, отколкото в Австрия ,каза още Золфелнер.
По повод разпространени публикации в медиите ръководството на дружеството обясни още, че в него работят 2500 души, от които само четирима са австрийци, и никой от мениджърите не се придвижва с джипове, а се купува високопроходима техника за отстраняване на авариите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5869 |04.02.2013 Ново 20: Македония дава заден от договора за добросъседство? . 11| 5235 |23.01.2013 Изключиха ВМЗ „Сопот” от забранителния списък за приватизация . 14| 4881 |07.01.2013 МС решава за приватизацията на ВМЗ. Скоро . 0| 5876 |25.12.2012 Запомнете часа 13,55! И вижте защо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads