Реклама / Ads
1| 4482 |15.04.2015 НОВИНИ

Временно спират бетона на къмпинг "Юг"

.
Източник: Да запазим Корал
Строителството на бунгала върху терена на къмпинг "Юг" ще бъде спряно временно. Преценката, която направихме досега показва, че има нарушения на екологичното законодателство при разрешаването на това инвестиционно намерение и те са свързани със закона за биологичното разнообразие.
 
Това каза зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов пред БНР и добави, че вече са събрани необходимите данни, за да се прецени дали да се предприемат действия.

Случаят при нас е започнал още от 2004 година, когато е била проведена процедура по оценка на въздействието върху околната среда. Това нарушение, което е валидно към момента, е неспазване на оценките за установяване на въздействието върху защитени зони. Такъв случай може да приключи много бързо, ако инвеститорът покаже бърза и достоверна информация. И да бъде разрешен след много дълго време, ако информацията не е достатъчна или недостоверна.

В момента тече проверка за това кой е бил представител в РИОСВ и какви са били аргументите му. Уверявам ви, че след като бъдат установени аргументите, ще бъде понесена и съответната отговорност, каза зам.-министър Малинов.

Главният архитект на Царево Станислав Николов подчерта, че не са завършили всички проверки от инстанциите. Изчакваме да приключат и да се вземат последващи действия, заяви Николов. Като общинска администрация не се чувстваме притеснени от претенциите на който и да е инвеститор. Има достатъчно контролни органи, които да преценяват.

Към тази дата нямаме някакви конкретни аргументи, беше приключило дело и в изпълнение на решението на съда, разрешението за строеж, което е от 2012, е влязло в сила. Ние сме длъжни да изпълним решението на съда. Натрупани са много решения, много мнения, каза арх. Николов.

Според кмета на община Царево Георги Лапчев скандалът е изкуствено създаден. Бетонните плочи до плаж Корал са законни и категорично не става въпрос за строителство върху дюни, заяви той преди дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4783 |15.04.2015 От днес всички влакове спират на "Искърско шосе" . 0| 4527 |14.04.2015 Спират влакове заради Иганово . 0| 4561 |09.04.2015 Спират пети блок на АЕЦ Козлодуй за ремонт . 0| 5144 |09.04.2015 Влакове ще спират на „Искърско шосе” за връзка с метрото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads