Реклама / Ads
7| 4150 |08.11.2023 НОВИНИ

Втората част на филма "Вот на недоверие" вече е в Парламента

.
Костадинов Костадинов, Тошко Йорданов и Корнелия Нинова
"Внесохме вот на недоверие с мотиви неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната". Това каза пред медии в парламента заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров, предаде БТА. Искането за гласуване на вот на недоверие и първия път, и сега е внесено с подписите на депутатите от групите на БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ".
 

"Избрахме тази тема, тъй като най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната", посочи Зафиров.

 

По думите му се засилват геополитическите кризи от всякакъв характер. "Правителството вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътства и способства тези кризи да ни засегнат пряко", твърди той.

 

Вчера министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че родни политици водят дезинформационна кампания срещу отбраната ни и посочи, че дебатите по въпросния вот на недоверие, който се внася заради отбранителната политика на страната ни, ще е добър повод тази политика да бъде обяснена.

 

"България се нуждае от отбранителни способности, които са максимално добре интегрирани заедно с тези на нашите съюзници, така че ще може да гарантираме сигурността и отбраната на страната. За мен и за кабинета това ще е една добра възможност отново да обясним публично пред цялото общество каква е отбранителната политика, която водим и всичко, което правим за по-солидна отбрана и повече сигурност за България и българските граждани", посочи министър Тагарев.

 

И при този вот - както и първият път, гласовете на внасящите го БСП, ИТН и "Възраждане", както и Радостин Василев, са недостатъчни, за да бъде прекратено управлението на настоящето правителство.

 

Първият вот бе за политиката в енергетиката и на фона на протести по повод плановете на правителството за справедлив преход към по-нисковъглеродна енергетика. Очаквано, той не успя.

 

Самата идея за втори вот на недоверие се появи веднага след отхвърлянето на първия, като БСП настояваха той да бъде внесен още преди изборите. От "Възраждане" обаче задържаха внасянето до днес.

 

Общо групите на БСП, ИТН и "Възраждане" и Радостин Василев имат 72 гласа. За да се приеме вотът на недоверие, са необходими най-малко 121 гласа.

 

Преди дни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза, че ще търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, за дабъде вотът успешен.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4041 |08.11.2023 При израелски въздушни удари в ивицата Газа е ликвидиран главният производител на оръжия на Хамас . 6| 3870 |08.11.2023 Външните министри на Г-7 увериха, че групата ще остане единна в своята твърда подкрепа за Украйна . 3| 3881 |08.11.2023 Проф. Владимир Чуков: Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне . 4| 4731 |08.11.2023 Премиерът Денков разговаря с гражданите: Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, не отразява реалността /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads