Реклама / Ads
75| 8391 |24.02.2013 НОВИНИ

Зад провокаторите са Джотолов и Алексей Петров

.
Правителството подаде оставка и сега има много хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, но застават в подкрепа на ГЕРБ. Разсекретяването на класифицирана информация и работата на Комисията за установяване на корупция по високите етажи на властта допринесоха за това, което наблюдаваме в момента.
 

Това каза Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка, в предаването „Насреща с Люба Кулезич” по ТВ 7.

Според него именно разсекретената информация показва симбиозата между политическата класа, икономическите, енергийните интереси и неизпълнените ангажименти на държавата към гражданите. Той заяви, че българските граждани съвсем справедливо са излезли на протести срещу високите сметки за ток, но в момента тези протести вече са оглавявани от политически фигури и криминални лица.

„Ние виждаме криминални структури, които вече застават в полезрението на обектива от камерите. Когато беше сблъсъкът между протестиращите и полицаите, имаше служители на „ИН-80”, които бяха забелязани – това са служителите на Джотолов и на Алексей Петров. Едни от наркоразпространителите също са в предните редици на тези агресивни лица, които в момента провокират всичко това да се случва”, заяви Цветанов.

България е парламентарна република. В България има възможността гражданското общество да участва в контрола на изпълнителната власт, каза Цветанов. Това, което видях на някои протести, съм убеден, че бяха провокатори: Смърт на НАТО, Смърт на ЕС, палене на знамето на ЕС, каза Цветанов.

Станишев с неговото послание, че ако не си отиде правителството с мир, ще си отиде по друг начин, както и това, което Кутев казваше вчера, за бомбички и ножове, това е сценарий, с провокации да предизвикват сблъсъци, смята Цветанов. Представете си - ако Борисов не си беше подал оставката, какво щеше да се случи в България. Има много представители на организираната престъпност, с много ресурси, чиито интереси са накърнени.

Къде беше гражданската позиция, когато МВР и министър Цветанов залавяха "Наглите". Някой излезе ли да защити жертвите на "Наглите", някой излезе ли да защити жертвите на "Килърите", попита Цветанов. Защо никой не излезе да говори за Брендо. Но тези, които подкрепят политиката на правителството, не са хора, които ще излязат на улицата, това са хора мислещи, каза Цветанов.

На въпрос за Симеон Дянков, Цветанов каза - това е кадрово решение, което не бих искал да коментирам. Но премиерът каза ясно, че при нови избори, при ново формиране на кабинет на ГЕРБ след тях, Симеон Дянков няма да участва в следващия кабинет, каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7965 |21.02.2013 Алексей Петров - организатор на провокаторите? . 82| 8524 |05.02.2013 Битката между Алексей Петров и Бойко Борисов не е приключила . 9| 12481 |03.02.2013 Огнян Стефанов: Алексей Петров даде умно предложение . 10| 7446 |02.02.2013 Основната версия в ъндърграунда: Алексей Петров поръчал Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads