Реклама / Ads
8| 4802 |22.10.2011 НОВИНИ

Закопчаха кандидат-общинар от РЗС

.
Около 1.30 часа тази нощ кандидатът за общински съветник на партия "Ред, законност и справедливост" в София полковник Илия Милушев е бил привикан за справка, а по-късно и задържан в 5-то РПУ, съобщи председателят на столичната организация на РЗС Александър Димитров.
 

 

Цяла нощ Димитров, Емил Василев и Георги Стоянов чакат пред 5 РПУ и се опитват да разберат защо е задържан съпартиецът им. По думите на Димитров срещу Илия Милушев няма нищо, което да налага задържането му. Това е едно огромно нарушение, категоричен е Александър Димитров. От РЗС вече са изпратили сигнал до прокуратурата за случая.

От Милушев са иззети данните на застъпници на РЗС. Димитров каза още, че застъпници на РЗС са прозвънявани от оперативни работници на 5 РПУ с фамилии Георгиев и Андонов. Застъпниците на консерваторите са привиквани за обяснение в същото полицейско управление.

 

Към момента са привикани над 100 застъпници на РЗС.

 

„Обадиха ми се 13 човека до момента", посочи по-рано Александър Димитров. Докато той и колегите му чакат Илия Милушев да бъде освободен в 5-то РПУ са дошли двама застъпници на РЗС, но Димитров ги е спрял да дават обяснение. Това е грубо посегателство над закона, категоричен е Димитров.

 

Потърсени за коментар относно информацията за привиквани застъпници на РЗС оперативните работници Георгиев и Андонов отказаха да дадат обяснение пред News.bg.

 

След дългото чакане Атанас Семов нахлу в кабинета на шефа на 5 РПУ, следван от Емил Василев. Двамата са получили уверение, че Милушев ще бъде освободен.

 

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че мъжът е задържан във връзка с жалба, подадена в полицията от столичанка. Тя обяснила, че мъжът й е предложил лист, в който трябвало да попълни данните на петима души, желаещи да гласуват за кандидати за определена от него партия. Мизата за това била 300 лева. Оставил й е телефонен номер за връзка. Случаят се изяснява от столичното Пето РУП.

 

Пред Пето РУП са дошли наблюдатели от ОССЕ, съобщи по-късно Александър Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5158 |03.10.2011 Закопчаха “Звезди”, пласирали момичета в Гърция . 1| 5441 |28.09.2011 Закопчаха Златния, клонявал малолетни към проституция . 1| 5691 |31.08.2011 Закопчаха българин, продавал сладкиши с кока . 3| 5957 |12.08.2011 Закопчаха "измамника" от Еврохолидейз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads