Реклама / Ads
5| 2565 |09.02.2024 НОВИНИ

Западни медии: В интервюто си за Тъкър Карлсън Путин почти не му дава възможност да каже нещо

.
Руският президент Владимир Путин Източник: БГНЕС
В дългото си интервю за Тъкър Карлсън руският президент Владимир Путин почти не дава възможност на американския журналист да каже нещо, пише журналистката от в. "Вашингтон пост" Франческа Ебел, която отразява темите, свързани с Русия.
 

Първите 30 минути от двучасовото интервю с бившия водещ на "Фокс нюз" минаха в ревизионистка тирада на Путин, посветена на митовете за създаването на Русия и Украйна, на разпадането на Съветския съюз и на разширяването на НАТО.

 

Руският лидер отдели повече от половин час на историята на Русия, Литва, Полша и Украйна. Монологът му стартира със събития от девети век, премина през 14-и век и включи критика на външната политика на Ленин, отбелязва британският в. "Гардиън".

 

Всеки път, в който Карлсън го прекъснеше, руският държавен глава започваше да го поучава, посочва Франческа Ебел, като допълва, че интервюиращият е прекарал по-голямата част от беседата мълчейки или в конфузно състояние.





Към края на разговора вече беше станало ясно, че президентът няма намерение да финализира агресивната си война срещу Украйна, подчертава журналистката от "Вашингтон пост".

 

Според водещи специалисти Путин е избрал да говори с Карлсън отчасти заради предполагаемата си симпатия към водещия, както и за да използва възможността да отправи послание към републиканците, следващи лозунга "Да направим Америка отново велика", в година на избори. Това може да се отрази позитивно на шансовете на Доналд Тръмп да бъде преизбран и да убеди републиканците да продължат да блокират американската военна помощ за Украйна, пише Ебел.

 




Карлсън не зададе нито един въпрос за атаките на Русия по жилищни райони или критична инфраструктура в Украйна, при които загубиха живота си хиляди хора. Не бяха споменати и твърденията за предполагаеми военни престъпления и за депортирането на украински деца. Нямаше и въпроси за политическите репресии в Руската федерация, насочени срещу критиците на Путин, както и за дългите присъди, които получават обикновени руснаци за антивоенни протести, изтъква журналистката от "Вашингтон пост".

 

В интервюто си за Тъкър Карлсън Владимир Путин заплаши Съединените щати със световна война, ако разположат свои войски в Украйна, съобщава в. "Дейли телеграф". Руският лидер настоя САЩ да сложат край на войната в Украйна и да работят за мир. "Трябва да намерим изход от тази ситуация", каза Путин.

 

"Дейли телеграф" отбелязва, че това е първото интервю на Путин със западен журналист, откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 г. Според британското издание в интервюто с Карлсън Путин изглежда за първи път е намекнал, че Вашингтон и Москва поддържат някакви контакти с цел слагане на край на войната в Украйна.

 

"Някои контакти са съхранени", каза руският президент на Карлсън, без да влиза в допълнителни подробности.





Същевременно обаче Путин алармира, че "ако някой иска да изпрати редовни войски, това със сигурност ще доведе човечеството до ръба на много сериозен световен конфликт".

 

"Дейли телеграф" поставя специално ударение и на думите на президента, че е "изключено" Русия да нападне Полша или Латвия. Според Путин Русия "просто няма никакъв интерес" от това да разширява войната в Украйна.

 

В. "Уолстрийт джърнъл" обръща специално внимание на думите на Путин по отношение на задържания му в Русия репортер Еван Гершкович.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2754 |09.02.2024 „Маркет линкс“: При нови избори ИТН остава извън парламента . 4| 2428 |09.02.2024 Американският Сенат гласува законопроект за отпускане на 95 млрд. долара на Украйна, Израел и Тайван . 10| 2457 |09.02.2024 Бойко Борисов: Ако Габриел не е премиер и външен министър ще предложим изборите да са 2 в 1 . 8| 4460 |09.02.2024 Скандално! "Възраждане изключи трима депутати от парламентарната си група"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads