Реклама / Ads
7| 5836 |21.02.2014 НОВИНИ

Затварят част от "Сливница", почват кръговото на Лъвов мост

.
За малко повече от четири месеца част от столичния булевард "Сливница" ще бъде затворен заради изграждането на пътния възел "Лъвов мост". Приектът предвижда създаването на кръгово с по две ленти за движение, пешеходна и велоалея, като старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва.
 

"Ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост", обясни преди време зам.-кметът на Столична община Любомир Христов. Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лв., като в проекта се включва и реконструкцията на бул. "Мария Луиза" до Централни хали.

Заради градежа от Столична община съобщават, че от 7.00 часа на 23 февруари до 24.00 часа на 1 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Сливница" от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев".

Движението ще бъде уредено двупосочно в южното платно на булеварда. Включването в южното платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено ще бъде преминаването през площад "Лъвов мост", напречно на бул. "Сливница". Трамваите също ще продължат да се движат.

Променя се маршрутът на автобусните линии с номера 11, 86, 309, 310 . Те ще се движат от пл. "Сточна гара" по северното платно на бул. "Сливница", наляво през моста на ул. "Г.С. Раковски", надясно по южното платно на бул. "Сливница", надясно през моста на бул. "Христо Ботев", наляво по северното платно на бул. "Сливница" и по маршрута си.

В обратна посока промяна няма да има, автобусите ще се движат в южното платно на бул. "Сливница".

В посока бул. "Христо Ботев" за автобусите се разкрива временна спирка "Лъвов мост" в южното платно преди площад "Лъвов мост".

Закриват се спирки "площад Лъвов мост" и "ул. Княз Борис Трети", намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. "Сливница".

Линии с номера 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара" по ул. "Константин Стоилов", наляво по ул. "Козлодуй", надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна гара.

В обратна посока движението не се променя, то остава в южното платно на бул. "Сливница".

В посока Централна гара автобусите ще спират на спирка "пл. Сточна гара" на ул. "Константин Стоилов"; на "ул. Козлодуй", на ул. "Козлодуй", преди кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6058 |19.02.2014 С декларации срещу изказването на Хафъзов започват работа депутатите . 50| 6439 |06.02.2014 Близнашки: Интелектуалци почват подписка за референдума . 0| 4719 |07.01.2014 Започват кандидатстудентските кампании . 59| 5046 |17.11.2013 Реформаторите почват операция „Чисти ръце”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads