Реклама / Ads
3| 4603 |10.03.2015 НОВИНИ

Зеленогорски: Доволен съм от министрите ни

.
Найден Зеленогорски от Реформаторския блок Източник: Булфото
Ние винаги сме настоявали за гражданско присъствие в МВР и след рокадите начело там очаквам, че в министерството ще има и структурни промени. Веселин Вучков е дал началото и се е справил добре, а Румяна Бъчварова ще продължи успешно започнатото.
 
Това заяви Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, пред БНТ по повод смяната на Веселин Вучков с Румяна Бъчварова за поста на шеф на МВР. Според него най-важното е правителството да играе и да си партнира добре като отбор, и към този момент това се случва, смята той.

Реформите в МВР и като цяло в сектор "Сигурност" са много важни, защото например ДАНС проспа източването на 4-5 млрд. лева от една банка, а пък МВР проведе безумна акция в Лясковец и цяла година струпваше сили пред парламента, за да брани властта от народната любов. Всичко това говори достатъчно за необходимостта от реформи, поясни Зеленогорски.

Той отрече реформаторите да са искали оставката на друг министър от кабинета "Борисов 2" - тази на проф. Тодор Танев. Никога не сме обсъждали темата за смяна на министър Танев, защото като цяло ние сме доволни от всички наши министри и работата им, посочи той.

Във всяко едно министерство се работи по различен начин, но е факт, че реформите трябва да бъдат ускорени и това ще се случи, убеден е Зеленогорски и допълни: Надявам се да не се стига до предел, при който да напуснем коалицията, защото това ще бъде лошо за България.

За разлика от Бойко Борисов и Радан Кънев, аз съм по-умерен и съм на мнение, че парламентарните групи подкрепящи кабинета си вършат работата. Той призна, че също понякога е приканвал колегите си да влизат в зала, но работата на един депутат не е само да седи в пленарна зала. Аз лично имам по 10 срещи на ден в парламента и понякога също ми се налага да отсъствам, коментира Зеленогорски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4945 |05.03.2015 Атанасов доволен от номинацията Бъчварова - шеф на МВР . 3| 4107 |21.01.2015 Министрите си благодариха един на друг за работата . 41| 4857 |27.12.2014 Зеленогорски: Гоним пълен мандат . 3| 4248 |23.12.2014 Показват новите Ауди-та на министрите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads