Реклама / Ads
8| 2557 |31.03.2024 НОВИНИ

Зеленски припомни Буча: Светът никога не забравя цената на тази битка и злото, което спираме тук! /видео/

.
"Когато нашите войници изгониха Русия от Буча, от Ирпен, от Бородянка, от цялата Киевска област, а след това и от Сумска област, от Черниговска област - всички видяха, че това са победи не само на украинската храброст и оръжие, но и на човешкия морал. Нека целият свят никога не забрави цената на тази битка и злото, което спираме тук, на нашата земя, когато украинците спират и изгонват руските окупатори.". Това написа украинският президент Володимир Зеленски.
 

Също така, в послание за католическия Великден той призова украинците да се защитават от руската агресия.

 

"Сега няма нощ или ден, когато руският терор да не се опитва да разбие живота ни", каза Зеленски в публикация в социалните мрежи.





"Нека всички молитви за защита от злото бъдат чути днес. Нека вярата да обедини всички добри сърца и да укрепи онези, които защитават домовете си. И нека истинският мир да се приближи за цялата ни Украйна и за всички народи, които страдат от войни", посочи още Зеленски.

 

"Това е война от световно значение. Това е война за правото на нашата държава да съществува, както и за правото на живот на всеки човек. Това е война за достойнството на нашия народ и на всяка нация, която търси собствената си съдба. Това е война, която трябва да попречи на всеки да дръзне да се превърне в звяр спрямо другите.


А телата на нашите хора, които бяха открити по улиците на Буча, показаха, че никой в света не може да остане настрана от тази битка. Защото именно тук, в Украйна, чрез защитата на нашите хора, на нашия живот и на нашата държава, човечеството побеждава.


За да отприщи подобни агресии срещу другите, Русия първо унищожи собствения си морал и превърна насилието и омразата в своя идеология. Такива системи не се спират просто така. Те се спират със сила. Единството ги спира. Решителността и разбирането на това, което искат да унищожат, е това, което ги спира.







Благодаря на всички по света, които наистина ни помагат. Слава на нашия силен народ, на нашите воини! Слава на всички, които защитават човечеството и живота! Слава на Украйна!", пише украинският президент.

 

В ранните часове на днешния ден Украйна беше подложена на руска атака, като целите бяха главно обекти на енергийната инфраструктура.

 

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са прехванали 18 от 27 атакуващи дронове, ракети и крилати ракети, но властите съобщиха, че някои от тях са поразили целите си.

 

Един човек загина в Лвов в западната част на страната при атака срещу енергийна инфраструктура.

 

Десетки хиляди останаха за известно време без ток в района на черноморския град Одеса. За прекъсвания на електрозахранването се съобщава и в други части на страната.

 

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.





Одеса е една от основните мишени на руската агресия в последните месеци. Смята се, че целта на Русия е да отдели Украйна от Черно море, да завземе пътищата ѝ в морето ни.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3544 |31.03.2024 Алберт Попов спечели гигантския слалом в Банско . 0| 2501 |31.03.2024 Няколко месеца ограничения по бул. "Шипченски проход" в София заради строежа на метрото . 7| 3483 |31.03.2024 Тодор Тагарев: Кремълската пропаганда - тези хиляди статии в стотици сайтове, става с много пари . 12| 3984 |31.03.2024 Асен Василев: Научна фантастика е да остана в служебен кабинет. Догодина можем да сме в еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads