Реклама / Ads
0| 3606 |30.01.2024 НОВИНИ

Земеделците - на среща с премиера. Ще решат ли проблемите без протести?

.
Земеделците, които са в протестна готовност, ще се срещнат днес с премиера Николай Денков и представители на министерствата на земеделието и на финансите. Това е втората среща в такъв формат за последните 7 дни и се очаква на нея да бъдат обсъдени конкретните ставки, с които държавата може да подпомогне различните браншове, предават от Българското национално радио.
 

Две групи задачи останаха нерешени след първата среща между земеделците, членове на Българската аграрна камара и представителите на правителството, проведена на 22 януари. Както сам премиерът Николай Денков каза - Първата група проблеми е свързана с непосредствените финансови нужди, и необходимостта от ликвидност в стопанствата, за да могат да продължат дейността си.


Втората група от задачи е да се подкрепи Министерството на земеделието по отношение на разработването на законите, които земеделците чакат. 

 

Преди днешната среща членовете на Камарата трябваше да са получили анализите на земеделското министерство – кой сектор колко е пострадал от войната в Украйна и заедно да предложат варианти за решение. По неофициална информация, обаче до снощи никой от земеделците не е видял този анализ и се очаква той да им бъде представен тази сутрин, часове преди срещата в Министерски съвет.




Там пък, заедно с Министерство на финансите, се очаква да се коментират шансовете е за подкрепа на различните сектори. 

 

Междувременно от другата земеделска камара възнегодуваха, че не са поканени на срещата, и че финансова помощ, която се полага на всички, се разпределя зад гърба на много земеделски браншове.

 

Все още не е ясно какво точно ще се разпределя, тъй като в бюджета за тази година пари за т. нар "украинска помощ" не са заложени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4034 |30.01.2024 Мъск успешно е чипирал човек . 0| 3689 |30.01.2024 Напрежението в Близкия изток: Ще се стигне ли до ескалация заради убийството на американски военни в Йордания? . 0| 3650 |30.01.2024 КЕВР бистри да се намалили цената на газа с близо 6% за февруари . 8| 3777 |30.01.2024 Здравната комисия в НС заседава, но няма и помен от скандала в Правителствена болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads