Реклама / Ads
10| 5615 |19.12.2012 НОВИНИ

Зимата парализира страната

.
Повишена е аварийната обстановка с електрозахранването в Родопите и по високите места в Пловдивска и Хасковска област.
 

След обилния снеговалеж тази нощ в района на Родопите и по високите планински части на територията на Югоизточна България към 09.00 ч. днес 85 малки населени места са без електрозахранване. Това са населени места, разположени предимно в Смолянска и Кърджалийска област, както и отделни населени места във високите части на Хасковска и Пловдивска област. Над 30 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на захранването, като основното предизвикателство са блокираните от сняг пътища и паднали дървета.

Дружеството има готовност да мобилизира още аварийни екипи при необходимост. Всички аварийни групи са подготвени за работа в зимни условия и екипирани с техника, материали и екипировка. Създадена е необходимата организация, която се ръководи от диспечерския център на дружеството.

Пътищата в област Велико Търново са заснежени.  В цялата област продължава да вали сняг. Снежната покривка средно е около15 см. По данни на Областно пътно управление пътищата се почистват и опесъчават. От тази сутрин на територията на област Велико Търново е въведено ограничение за товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета задължително да се движат с вериги. Към момента няма затворени за движение пътни артерии. Всички екипи на „Пътна полиция” са по главните пътища и регулират движението на местата, където има необходимост. По информация към 06,00 ч. тази сутрин на територията на област Велико Търново няма населени места без ток и вода, както и сигнали за бедстващи хора.

Товарните моторни превозни средства трябва да се движат задължително с вериги в участъка Русе - Бяла на път І-5.  Товарните моторни превозни средства, които са с ремаркета и полуремаркета, задължително да се движат с вериги в отсечката Омуртаг - Търговище на път I-4.

Във Варна паднало дърво и заледени пътища блокираха дейността на тролейбусите. В момента в града тролейбуси не се движат. Сериозно е положение на баира на „Капитан Петко”, пътният участък там е силно заледен. Търси се съдействието на общината и почистващите фирми. Закъсали автомобили има също така и по бул. „Трети март”, който също е силно заледен.

Пристанище Варна пък е затворено за маневриране на кораби заради силен вятър. Забраната важи за всички портове и канали.

Всички товарни моторни превозни средства да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета на територията на област Разград.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6832 |13.12.2012 Студ скова страната, големи преспи в Североизточна България . 19| 6097 |06.12.2012 Камикадзето влезнало в страната с истинската си самоличност . 2| 4845 |26.10.2012 Топлофикациите без газ през зимата? . 0| 5497 |25.10.2012 До 3500 боледуват от хепатит А в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads