Реклама / Ads
10| 5105 |03.06.2009 НОВИНИ

„Златен Скункс” за изгонен от Миков и Станишев

.
Уволненият в събота от премиера зам.-министър на МВР Румен Андреев получи като утеха „Златен скункс” от „Господари на ефира”. Във вторник Андреев бил издебнат в центъра на София от репортера Дейвид, който го изненадал с култовата статуетка. От популярното предаване уточнили, че „миризливата” награда се дава не само за големи гафове, но и на жертви на гафове.
 
Именно такъв бе и скандалът с Румен Андреев.

На 29 май, в деня за национален траур, обявен след като 30-годишен „Чавдар” размаза 17 души на връх Бакаджика, зам.-министърът бе спипан от депутатите Яне Янев и Димитър Абаджиев да празнува в столичния хотел „Континентал плаза” рождения ден на шефа на служба „Контрол на общо-опасните средства”  Венцислав Рангелов. Сред гостите бяха шефът на СДВР, на Гранична полиция и други висши началници в МВР, както и футболната легенда Христо Стоичков и други спортисти и бизнесмени. Организаторите на тържеството разкриха, че то е имало благотворителна цел – събиране на дарения за деца на загинали полицаи.
Още на следващия ден министър Миков предложи, а премиерът Станишев освободи от поста избирателно само Румен Андреев, обяснявайки, че били нарушени моралните норми, но не посочиха какви санкции ще понесат другите шефове от МВР.

Ден по-късно обаче Frognews.bg разкри, че в деня на страшната катастрофа вътрешният министър също е пирувал в държавната резиденция „Лозенец”, но е скрил тази подробност от обществото. Там рожден ден е чествал скандалният шеф на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, в компанията на целия Виш съдебен съвет.

Двойните стандарти за морал, които властват в МВР и Министерски съвет, разбуниха духовете, а звездата Христо Стоичков открито поиска от телевизионния ефир Миков да си подаде оставката, а изгонения Андреев  -  да бъде възстановен на работа. Източници от МВР твърдят, че Миков е използвал повода да си разчисти сметките със заместника си, който му бе оставен в наследство от Румен Петков.

Преживях истински шок, но приятелите, колегите и хората, които ме познават, не ме осъдиха, а ме подкрепиха, заяви пред Frognews.bg Румен Андреев. Нямам чувството, че съм направил нещо толкова осъдително, все пак бях на благотворително тържество и не съм го крил, каза последният носител на „Златния скункс”. Наградата щяла да му напомня за мръсната пяна, която изплува при буря.

Днес стана ясно, че председателят на Етичната комисия на ВСС Цони Цоневе поставил въпроса, дали празнуването на рождения ден на Веселин Пенгезов на черния 28 май не нарушава Етичния кодекс на магистратите.
Комисията, която е разгледала случая, излязла със становище, че няма текст, който да е нарушен. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5367 |02.06.2009 Хр. Стоичков: М. Миков е лъжец, да си подаде оставката . 17| 9316 |31.05.2009 И Миков пирувал, но вечерта на кървавия четвъртък . 16| 5678 |30.05.2009 Станишев и Миков биха шута на зам.-министъра на МВР . 1| 4803 |17.05.2009 М. Миков: Отвличанията са в полза на застрахователите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads