Реклама / Ads
0| 2284 |22.04.2024 НОВИНИ

В знак на подкрепа - делегация на Конгреса на САЩ в Киев. Май и юни ще бъдат трудни за Украйна

.
Източник: U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Двупартийна делегация на Конгреса на САЩ пристигна в Киев в знак на неизменна подкрепа за Украйна, гласи съобщение на посолството на САЩ в Украйна в социалната мрежа „Екс“, цитирано от Укринформ.
 

"Посолството на САЩ в Киев има удоволствието днес да посрещне двупартийна делегация на Конгреса, в състав от Том Кийн (Републиканска партия), Бил Кийтинг (Демократическа партия), Мадлин Дийн (Демократическа партия) и Натаниел Моран (Републиканска партия). Вашата [на делегацията] визита е поредно напомняне, че ангажиментът ни към Украйна е непоклатим“, написаха дипломатите.

 

В събота долната камара на Конгреса на САЩ прие поправка H.R. 8035 "Закон за допълнителен бюджет за сигурността на Украйна, 2024“, който гарантира помощ от над 61 милиарда долара за Украйна.

 

Законопроектът ще бъде гласуван утре от амеликанския Сенат. Ако бъде приет, той ще трябва да бъде подписан от президента на САЩ, за да влезе в сила. Очаква се това да се случи до вторник, а до края на седмицата първите доставки на въоръжение да пристигнат в Украйна.

 

След като Камарата на представителите одобри пакета от помощи за Украйна, президентът Байдън призова Сената бързо да се заеме с мярката, за да помогне да се посрещнат "спешните нужди на украинските сили на бойното поле". Очаква се това да стане още във вторник. "Светът все още наблюдава", предупреди министърът на отбраната Лойд Остин. Американските официални лица не са заявили изрично кои оръжия ще изпратят САЩ на Киев, данни за това обаче са налични в публичните им изявления. Повече - четете тук.





Украйна ще се изправи пред труден период през май и юни, каза в интервю за украинската секция на BCC началникът на военното разузнаване Кирило Буданов, цитиран от Укринформ.

 

"Нашите оценки показват, че ще се сблъскаме с доста трудна ситуация в близко бъдеще. Но трябва да знаем, че тя няма да е катастрофална. Няма да настъпи Армагедон, както много хора се опитват да твърдят. Но ще има проблеми след средата на май", посочи той.

 

Запитан за ситуацията на фронта, Буданов отговори: "Говоря и за фронта. Toвa e комплексен подход, защото руснаците ще използват комплексен подход. Те провеждат комплексна операция. Няма да говорим за нея дълго време, но ще има труден период. Средата на май, началото на юни".

 

Според ръководителя на военното разузнаване, политическата ситуация в страната също ще се влоши.

 

Както вече беше съобщено, Институтът за изследване на войната прогнозира, че в идните седмици руските войски може да засилят настъпателните действия и ударите с ракети и дронове до пристигането на американската военна помощ за Украйна.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2251 |22.04.2024 СИПРИ: Глобалните военни разходи са нараснали със 7% до 2,43 трилиона долара през 2023 г. . 11| 2593 |22.04.2024 За втори път в най-новата ни история: Служебен премиер е и външен министър . 1| 2306 |22.04.2024 Българска делегация няма да пътува за Благодатния огън . 0| 6294 |22.04.2024 Трима германски граждани са закопчани по подозрение, че са шпионирали в полза на Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads