Реклама / Ads
85| 12361 |14.03.2014 НОВИНИ

Зрител към А. Цолова: Получихте ли ерекция от стрелбата в Лясковец...

.
Ученици на прицел...
Неадекватните и дори комични обяснения за стрелбата, убития полицай и ранените негови колеги в Лясковец продължават. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, пътувайки към мястото на екшъна, дава нон стоп интервюта за различни медии. В тях повтаря едно и също: Случаят бил от 2010 г., но нямало сега да коментира. "Повтарям: от 2010 г., но досега мъжът, който стреля, не е пожелал да предаде оръжието си".
 
Лазаров обаче признава, че заплахи е имало непрекъснато. Не признава само защо никой не е предприел нищо. И забележете: Лазаров твърди, че лицето се е барикадирало от 2010 г. и не е излизало от жилището си.

Веднага възникват няколко въпроса към главсека на МВР.  Мъжът "не пожелал" да си предаде оръжието и полицията, естествено, се съобразила с неговото желание. Защо да му го взима, като той се дърпа... Това ли ни казва главният секретар? Уникално!

Второ: Сигурен ли е Лазаров, че човекът е барикадиран от 4 години и никой не е придприел нищо по въпроса? Как тогава е отправял заплахите към ръководството на училището, към учениците и пр?

И трето: Само мъжът с пушка ли има психични отклонения?...

Четвърто: Кой и как е организирал специализирана полицейска акция, в която един човек с проблеми и ловно оръжие убива един и ранява други двама униформени? Това еталон за професионално организирана операция ли е?

 

По БНТ съобщават, че още преди седмица учители са инструктирали ученици да не играят в двора на училището и дори да не минават по улицата, където живее опасният мъж.

Майка на ученик от Лясковец по бТВ: От няколко седмици се знае за заплахите. Директорът няма работа да забранява на децата да не минават по улицата, където живее този човек. Това ли му е работата?! Не трябваше ли досега да са взети мерки и от директора и от полицията?! Деца, които са играли футбол, са заплашвани от този човек дни наред, че ще ги убие, ще ги застреля. Никакви мерки не са предприети! Така е поне от три седмици.

Съсед на мъжа с психични отклонения по бТВ: Така е отдавна. Той се разхожда през последните дни с няколко гранатомета.

Зрител по бТВ: Сигурно вече сте получили ерекция от истерията, която създавате!...

Ани Цолова му заваря телефона възмутена.

Читател на Фрог нюз: Все още не е ясно дали този човек наистина е с психични отклонения. МВР няма друг изход, освен да го убият и да остане тяхната версия.

Ученичка от Лясковец: Той е хвърлял буркани по деца и преди това. Има полиция, хора се разхождат по центъра има паника. Ужас е. Не знам защо нищо не се е направило до момента. Има сигнали отдавна. Всички знаят за заплахите. Страхували сме се отдавна.

Главният секретар по различни медии, където се изявява през 2-3 минути: Има окръжен прокурор на място, има районен прокурор, те да кажат какво става. Нямам информация от мястото, искам на място да се уверя, какво е положението. Районът е отцепен, взети са съответните мерки. Последният сигнал е от вчера. Имаме съответната психологическа експертиза. Не съм психолог или психиатър, но имаме експертиза. Взимаме мерки... Благодаря ви, искам да пътувам към Лясковец.

Лек път, - му отговарят учтиви водещи.

 

Росен Йорданов, криминален психолог: Имало е такива случаи и преди. Трябваше да има доклад за действие при подобни обстоятелства. Има ли такъв? Да каже главният секретар има ли подобен документ с указания за действията в такава ситуация и обстановка. Това че има жертви означава, че този човек не е достатъчно добре проучен. Не се познават неговите реакции.

Ако сега се провежда преговаряне - това е просто смешно. Този случай прилича на много други случаи, за които медиите не разбраха. Защото се действаше професионално и не се е стигало до фатални последици. Дейтвало се е адекватно.

Вече не е сигурно, че може да бъде съхранен живота на човека, който се е барикадирал. Вероятно е подходено с високомерие към тази операция. Трябва да се осигури живота и здравето на хората, които живеят в района. Но досега действията са неадекватни.

 

От години в Лясковец почти всички знаели за заплахите на Петко Савов. Бил е бизнесмен, но напоследък не се занимавал с нищо. Бил агресивен от години.

Полицията се е задействала чак тази сутрин в 6 часа. След три седмици заплахи... Очевидно някой не си е свършил работата и вината е на професионалното ръководство. Ще видим какви обяснения и версии ще ни сервират в близките часове и дни.

Ранените полицаи са в тежко положение. Радостното е, че няма опасност за живота им, според медиците.

Разгеле, главсекът Лазаров вече е пристигнал в Лясковец. Всички медии съобщават страхотната новина. Но не казват с какво това ще помогне за разрешаване на казуса. Може би Лазаров ще говори лично с барикадиралия се Савов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5420 |19.03.2013 Станишев подозрителен: Има нещо гнило с Константинов . 42| 7279 |02.01.2013 Зрителите на "Булсатком" останаха без бТВ . 14| 7028 |01.08.2012 Зрители луднаха от адски децибели на тв реклами . 1| 5769 |05.05.2012 Порой заля театър „199”, евакуират зрители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads