Реклама / Ads
15| 6938 |02.06.2011 АКТУАЛНО

4 месеца уседналост за местния вот приеха в НС

.
След 6-часов разгорещен дебат в парламента народните представители гласуваха окончателно поредните промени в Изборния кодекс.
 

Така бе прието предложението на управляващите за 4 месеца уседналост, а не 10, за местния вот през есента, направено в края на гласуването на Изборното законодателство.

От 80 гласували, зад предложението на ГЕРБ застанаха 68, 11 депутата бяха против, а един се обяви "въздържал се".

В гласуването не участваха социалистите, като БСП поискаха прегласуване.

Току що видяхме финалът на една батална битка между ината и срама на г-жа Фидосова, коментира и Мая Манолова от БСП по повод изненадващото предложение на Фидосова за 4 месеца уседналост.

Според червената депутатка с това си предложение Фидосова си осигурявала главната роля в третия сезон на сериала "Изборен кодекс". Манолова обаче заяви, че сериалът ще се "излъчи" непосредстено преди премиерата на филма "ГЕРБ вече ни идва в повече".

Припомняме, първоначалният вариант, приет от НС беше за 12 месеца уседналост. В последствие обаче това бе обявено за нередно от Конституционния съд. Мнозинството на ГЕРБ промени цифрата на 10, а сега я свали до 4 месеца.

Текстът за 10 месеца в първоначалния вариант на изборния закон според Искра Фидосова е изпълнил своето значение. Данните, с които разполагат от ГЕРБ е, че в последните месеци не се наблюдава изборен туризъм.

От БСП предложиха обаче уседналост 3 месеца. Това не е достойно парламентарно поведение, заяви социалистът Любен Корнезов на колежката си Фидосова. Г-жо Фидосова, вие законодателно плагиатствате, каза още той и припомни, че в правна комисия се е чуло предложение за 3-месечна уседналост. Тогава от ГЕРБ били категорични, че уседналостта трябва да стане 10 месеца.

Халал да ви е плагиатството, изтъкна червеният депутат. Ако отхвърлите предложението ми за 3 месеца, ще се видим, г-жо Фидосова, в Конституционния съд, а знаете какъв ще е резултатът, закани се Корнезов.

От БСП прогнозираха провал на изборите наесен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 11456 |02.06.2011 Хр. Ботев: Лъжа и робство на тая пуста земя царува! . 14| 7263 |31.05.2011 Р. Овчаров: "Белене" закъсня и още ще закъснява . 63| 17926 |29.05.2011 Скандалът с Васа Ганчева повлече БГ журналистиката към дъното . 13| 6571 |29.05.2011 Вицепрезидентът на Газпром заплашил Станишев, че ще спре газовите доставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads