Реклама / Ads
2| 12827 |13.11.2014 АКТУАЛНО

Адвокат Людмил Рангелов взе приза "Дело на годината"

.
Адвокат Людмил Рангелов
Уважаваният защитник Людмил Рангелов взе големия приз „Дело на годината”. Това стана снощи на церемония в „Кемпински хотел Зографски”.
 

Делото Прокуратурата в Пловдив срещу ръководството на община Гълъбово спечели наградата Дело на годината. То бе номинирано за Годишните награди за правосъдие 2014. Единадесетте подсъдими заедно с кмета Николай Тонев са оправдани по всичките 37 обвинения. Адвокати по делото са Людмил Рангелов, Тодор Асенов, Пенка Георгиева, Христа Георгиев и Иванка Вандова. Късно снощи, на официална церемония в хотел „Кемпински” бяха определени победителите в отделните категории и бяха връчени наградите. Делото спечели битката в люта конкуренция с още четири знакови дела.
Номинирани в същата категория за Дело на годината бяха – Бойко Борисов срещу Волен Сидеров – спечелено от Борисов. Адвокат по това дело е Марин Марковски. Третата номинация бе делото в което Андрей Едрев осъди държавата, заради договорите с Дънди Прешъс Метълс. Адвокат по делото е Петър Николов. Четвъртото дело бе „България без цензура” срещу ЦИК, което бе спечелено от ББЦ. Иван Гебрелиев е адвокат по това дело. Последната номинация бе Процесуалното представителство на засегнатите от Решение Ц-33/14.09.2012 г. на ДКЕВР ВЕИ-производители с цел неговата отмяна. Адвокат по това дело е Владимир Пенков.
Връчени бяха награди в категориите адвокат, прокурор и съдия на годината. Определена бе и кантора на годината, както и приз за млад юрист. Специалната награда и статуетка бе присъдена на адвокат Еню Комитов. Той я получи лично от председателя на Съюза на адвокатската колегия в България Петър Китанов.

 

Тазгодишният  нозител на приза "Дело на годината " Людмил Рангелов е сред най-известните адвокати в страната. Работи по нашумели и сложни дела. Сред известните му клиенти са братя Маргини, Дамбовците, като и Сретан Йосич. Той има зад гърба си над 30-годишна практика в наказателните дела. Завършил е право в Софийския университет. В практиката си се ръководи от правилото "Не лъжеш, за да отървеш клиент". Людмил Рангелов има съпруга и две деца. В гилдията всички го определят като „ тежката артилерия”. Появявайки се в залата, всява огромен респект.


Преди седмица той призна в интервю за Фрог нюз, че всички магистрати имат независимост, но понякога я търгуват. Екипът на Фрог пожелава на адвокат Рангелов да бъде здрав и разбира се още много професионални предизвикателства. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10773 |19.01.2013 Теди Москов: Не знам какво точно е “Пайнер”, ще питам адвокат как да реагирам на Азис . 8| 6989 |19.11.2011 Лондон: Търсете връзка между убийствата на прокурора Колев и ямболската адвокатка . 10| 8466 |29.08.2007 Тежък лондонски адвокат вдигна българска църква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads