Реклама / Ads
11| 5241 |31.10.2023 АКТУАЛНО

Аламанов: ВАС подкрепя ЦИК. Остава едно особено усещане, че институциите ни се подиграват

.
Любомир Аламанов
"Нищо за ДАНС, нищо за кодове, нищо за модове, нищо за национална сигурност, нищо", пише комуникационният експерт Любомир Аламанов.
 

Любомир Аламанов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Ако си мислите, че циркът с машините е приключил, жестоко се лъжете.


Часове след бомбастичния пресрелийз на ВАС, с който се оповестява, че може да има машини на втория тур на местните избори, ВАС публикува самото си решение.


В него става ясно, че ВАС подкрепя ЦИК за махането на машините за първия тур.


И тук започва веселбата. Основание на ВАС е само фактът че министърът на електронното управление е упълномощил зам.министъра да извърши верификацията. Казвам веселба, защото:


- самата ЦИК твърдеше, че е взела това решение заради "смущаваща информация в бележката на ДАНС";


- самата ЦИК е избързала и е взела решението си преди крайния срок, в който може да получи верификацията;


- самата ЦИК е взела решение преди да знае кой ще подпише документите;


- самата ЦИК е имала много време да каже: "ей, не приемаме документи от зам.-министър, дайте подписани от министър";


- самата ЦИК на предишни избори е приела зам.-министър да подпише цялата процедура по верификация;


- самата ЦИК си изпълнява решението веднага, а не след публикуването му, което е нарушение на закона, защото са забравили в решението да впишат предварително изпълнение.


Нищо за ДАНС, нищо за кодове, нищо за модове, нищо за национална сигурност, нищо.


Остава едно особено усещане, че институциите ни се подиграват. Защото ако решението на ВАС е коректно, то настоящият парламент трябва веднага да се саморазпусне като нелегитимен, тъй като е избран с машини, преминали през верификация, подписана от зам.министър.


Добре би било висши представители на институциите да излезнат публично и да разтълкуват всичко, което се случи. За да не остава това усещане за институционална злоупотреба. От която много хора решават, че и те могат да правят каквото си искат.


За финал ще сложа в коментар линк към видео, на което може да се види как секционна комисия дописва преференции в хартиени бюлетини. Нагло, без грам размисъл, че извършват нарушение. Което нямаше да бъде възможно, ако гласувахме с машините. За отвратителното състояние, в което се намира държавата и много общини, може да благодарите на партиите, които спретнаха това активно мероприятие.


И излезте да гласувате. Защото въпреки всичко, гласуването е единственият начин да разкараме тези наглеци от управлението.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6082 |30.10.2023 Зам.-министър Стойнов: ДАНС внушава, че съм изнесъл чувствителна информация на флашка – лъжа, която дори е технически невъзможна . 3| 15885 |27.10.2023 Една мистерия по-малко: Кой се крие зад профила на Иванка Курвоазие? . 6| 11189 |26.10.2023 "Всичко е като през 40-те години, но сега сме фашисти." Руснаците отговарят на военната пропаганда с улично изкуство . 30| 17722 |26.10.2023 Секс между мъже, десетки апартаменти, часовници за 100 000: Скандал между кандидат-кметове взриви bTV

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads