Реклама / Ads
20| 11320 |30.06.2023 АКТУАЛНО

Частните армии в Русия днес са 30, точно те ще разкъсат империята на парчета

.
Частна армия
В Руската федерация се увеличава броят на частните военни компании (ЧВК). Въпреки факта, че наемничеството е официално забранено от руското законодателство. ЧВК не се готвят за война с Украйна - те се готвят за войната, която ще се води вътре в Русия, след като войната срещу Украйна прерасне във война на мафията за територии и собственост. Готвят се за времето, когато Руската империя ще се разпадне.
 

Към печално известната в Украйна и по света ЧВК "Вагнер" , основана от руския бизнесмен Евгений Пригожин са присъединиeни частните военни компании "Патриот" и "Редут", както и отряд "Буря", свързан с Министерството на отбраната на Русия.


Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров също има своя частна армия. Официално отрядът за бързо реагиране на "Ахмат" е част от Националната гвардия, но всъщност това звено е подчинено само на ръководителя на Чеченската република.


Освен това някои руски губернатори говорит за формирането на своите армии, а в началото на февруари стана известно, че руската корпорация "Газпром нефт" също създава своя частна военна компания.


Общо в Руската федерация вече има около 30 частни военни компании.

 

Много често руската пропаганда и лично президентът на Руската федерация Путин казват, че уж в Украйна има някакви бандити , националистически групи и т.н. А всъщност в украинската армия всички доброволци са официално регистрирани в структурата на Въоръжените сили или Националната гвардия. Украйна не използва услугите на наемници, особено престъпници и престъпни групи. Докато в Русия ситуацията е точно обратната, те започнаха да прибягват до услугите на престъпници,  които излежават присъди за убийство, грабеж,и други подобни.

 

Създаването на ЧВК за властите е просто отчаян опит да намерят някакъв изход от задънената улица, в която са изпаднали. Тоест ситуация, при която официалната армия явно не е на ниво и не се справя със задачите си. По принцип, ако официалната армия се справяше със задачите, нямаше да има частни армии. Е,  щеше да има ЧВК, но те щяха да си служат някъде в Африка и по света.

 

Ясно е защо Кадиров прави това - цялата му власт се крепи на частната му армия.Ясно е защо Пригожин го прави - той е доста маргинална фигура за политиката. Да, той хранеше Путин, всички го познаваха, всички го уважаваха, той можеше да говори с всеки, можеше да се обади на всеки - всички знаеха, че той е готвачът на Путин. Но в същото време той не повлия на политическите подреждания.

 

 

От лятото, когато стана ясно, че официалната армия е абсолютно неспособна да се справи, започна възходът на звездата на Пригожин. Той стана политическа фигура, той спокойно може да бъде наречен „човек на годината“ в руската политика. За шест месеца той се издигна и стана една от най-влиятелните политически фигури.

 

 

Що се отнася до създаването на военни формирования в определени региони на Руската федерация, там губернаторите създават на тяхна територия така наречените национални части: в Башкирия, в Марий Ел, в Мордовия, в някои други региони и ги наричат ​​с истинските им имена. Например Башкирският национален батальон получава отделни допълнителни дотации от губернатора, отделно оборудване за сметка на губернатора. Всичко е там, но юридически тези момчета не са ЧВК, те са обикновени военни със същите права като другите.


От военна гледна точка ЧВК са много вредно нещо, защото в основата на армията е единоначалието. И в случая е съвсем очевидно, че единоначалието се нарушава, тъй като наред с ЧВК „Патриот”, наред с ЧВК „Вагнер” днес действат около 30 различни частни военни компании.

 

Може да се посочи и армията на Кадиров, въпреки че формално те принадлежат към Националната гвардия. Но въпреки това е ясно, че „кадировците“ не са подчинени нито на Путин, нито на Герасимов, нито на Золотов и още повече не на Шойгу. Те са подчинени на Кадиров.

 

Така че тук очевидно няма консенсус. Сега Газпром, по заповед на Мишустин (Михаил Мишустин, ръководител на правителството на Руската федерация, - бел.ред.), създава своя частна военна кампания. Генадий Тимченко има свои ЧВК, той е един от портфейлите на Путин.

 

Техният смисъл, разбира се, не е във войната срещу Украйна, защото за тази война тези ЧВК в момента са по-скоро вредни, защото те разрушават принципа на единоначалието. Там започват търканията, те имат различни системи за финансиране, освен това имат отделна верига за доставки и т.н. Всичко това поражда конфликти във войната и доведе не само до „приятелски огън“, но и до директни удари в гърба, което всъщност вече се случи с бунта на Пригожин..

 

Целта им е съвсем друга.. Сега все повече хора сред руския елит, включително сред военните, започват да разбират, че войната е загубена. И хората вече гледат в някаква перспектива, в това какво ще се случи след поражението на Русия, след рухването на режима на Путин.

 

И тези ЧВК не се готвят за война с Украйна - те се готвят за войната, която ще се води вътре в Русия, след като тази империалистическа война срещу Украйна прерасне във война на мафията за територии и собственост. И затова сега се създават тези ЧВК и всеки „уважаващ себе си“ представител на руската власт се стреми да придобие някаква своя частна армия.

 

След като войната бъде загубена, Путин може да загуби властта си . И в този случай тези центробежни сили към суверенитета, които всъщност проникват в Русия, ще бъдат освободени и ще започне Смутното време, тоест последният краен етап от разпадането на Руската империя.

 

И тук точно тези частни армии, които по това време вече ще бъдат около сто, ще бъдат много полезни. ЧВК ще влязат в сила и ще започнат да играят специална роля - те просто ще разкъсат Русия на парчета. И Пригожин, и Кадиров се готвят за това. Мисля, че правителството се готви за това, включително Шойгу.

 

Защото армията е добра, а когато имаш собствена армия, е страхотно. Тогава, след разпадането на Русия, ще има възможност да се получи някаква политическа и финансова перспектива.

 

Превод от руски и украински сайтове: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3629 |27.06.2023 Бойко Ноев за взрива в склада на Гебрев: Интересите на мафията и на Русия движат тези събития . 8| 3666 |25.06.2023 Украйна засили контраофанзивата в няколко направления, възполвайки се от ситуацията в Русия . 7| 3353 |15.06.2023 Експерт: България се превръща в обект на засилен интерес и хибридни атаки от страна на Русия . 21| 12024 |01.06.2023 Захари Карабашлиев: Бесни са - цялото президентско войнство русороби... Истината е, че Русия губи тази война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads