Реклама / Ads
5| 6281 |09.02.2015 АКТУАЛНО

"Червеи" e разработка срещу полицаи-предатели

.
И сред полицаите има предатели
„Червеи" имаше, но тя не бе разработка срещу протестиращите граждани, а срещу полицаи предатели. Това съобщи сензационно високопоставен източник от специалните служби. Издайниците били следени по сигнал при съвместна операция на МВР и ДАНС.
 
По оперативни данни няколко продажни ченгета давали достъп на „външни хора" до секретната информационна система на вътрешното ведомство. В процеса на проверката агенти по сигурността поискали разрешение „за контрол на мрежите в продължение на 300 дни". Получили го от съдия по реда на Закона за специалните разузнавателни средства ( СРС), съобщава "Труд".

„Подслушване и външно наблюдение не е имало спрямо никого, поясни нашият източник. - За да установим нелоялните служители на МВР, ни беше нужен само контрол на достъпа до трафика в мрежите на доставчици на интернет и телекомуникационни услуги . С него може да се проследи от кои компютри и телефони се прави корупционната услуга."

За "Червеи" -те преди дни съобщи шефът на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов. Според него 300 дни били подслушвани бунтарите срещу кабинета "Орешарски". Атанасов се смята за спец по темата, тъй като беше подсъдим по делото „Бръмбаргейт" - за слухтенето в дома на главния прокурор Филчев и негови съседи.

„В казаното от Атанасов само числото 300 е вярно", коментираха от Бюрото за контрол на СРС. Според техния доклад „няма подслушване на физически лица, но има пропуски в службата".

По-рано вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че информирал премиера за нарушения на Закона за СРС, посочени в доклад на Бюрото за операция "Червеи". Той допълни, че има предложения за дисциплинарни наказания в дирекция „Сигурност". Дни по-рано Вучков отбеляза, че „имало следи за влизане в информационните фондове на МВР, съхраняващи СРС информация" и обобщи: "Не изключвам да са подслушвани протестиращи, но не мога и да го потвърдя."

„Гарантирам, че не са подслушвани протестиращи, ако премиерът някога е смятал друго, някой го е подвел гнусно", коментира бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев. Главният прокурор Сотир Цацаров пък заяви, че разработката "Червеи" била „тема на прокуратурата далеч преди да стане такава на членове на парламента и да получи медийно огласяване." Разследването било за констатирани нарушения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5952 |09.02.2015 Борисов: Ще има арестувани за подслушване . 20| 10027 |09.02.2015 Ген. Петров за Фрог: Защо документите на Местан са подхвърлени на Методи Андреев? . 0| 4890 |09.02.2015 Кажете си „Обичам те!” с очи(ла) . 10| 5725 |08.02.2015 Румен Петков: Трябва да се разсекрети разработката „Червеи“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads