Реклама / Ads
8| 4014 |11.04.2024 АКТУАЛНО

Daily Mail: Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че в кръвта да се образуват кръвни съсиреци

.
Източник: личен архив
Алексей Навални е бил „здраво вързан за ръцете и краката четири часа преди да бъде обявен за мъртъв“, пише Daily Mail.
 

Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е направил аутопсията на 47-годишния опозиционен лидер, е бил подложен на натиск от тайните служби да скрие причината за смъртта му.

 

Първоначално се казваше, че Навални е починал от „откъснал се кръвен съсирек“ в арктическия затвор, където е бил заради политическата си дейност.

 

В нов доклад организацията пише, че съдебномедицинският експерт е бил под натиск да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасеца и ръцете на опозиционера.

 

"Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че кръвта да застоява и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които след това запушват белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка", се казва в изявление на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

 

Руските власти удължиха срока за предварителното разследване на смъртта на Алексей Навални, съобщи директорът на неговата Фондация за борба с корупцията Иван Жданов.







Навални внезапно почина на 16 февруари в отдалечена арктическа наказателна колония, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм. Той се появи на видео малко преди смъртта си и изглеждаше здрав.

 

Руските власти първоначално обявиха, че Навални се е „почувствал зле“ и е припаднал след разходка в двора на затвора, но до момента не е разкрита конкретната причина за смъртта. На майката на Навални, Людмила Навалная, беше показано медицинско свидетелство, че синът й е починал от „естествена смърт“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3730 |11.04.2024 Проф. Радулов: У нас няма продажба на наркотици, тогава откъде всички се дрогират? . 10| 27632 |08.04.2024 Шофьор на "Паяк" остана без книжка, след като вдигна колата на служител на ДАИ . 18| 8592 |07.04.2024 Лена Бориславова: Съставът на служебния кабинет - политически неприемлив, силно провокативен . 33| 12761 |06.04.2024 Проф. Евгений Дайнов: Всички медии паднаха на нивото на Тошко Йорданов. Ужасяваща простотия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads