Реклама / Ads
66| 12015 |29.12.2014 АКТУАЛНО

Диана Найденова прати Коритаров на щат в ДПС, той пък я нарече Догановист

.
Георги Коритаров
Журналистите Георги Коритаров и Диана Найденова се скараха за Ахмед Доган и Лютви Местан по НТВ. Двамата коментириха изказването на Местан преди Коледа за необходимостта от нови избори и вредата от патриотите за властта.
 

Г-н Местан продължава да използва термини като парадигми и координатни системи. Продължава да си мисли,  че като играе с етническата карта,  може драматично да влияе на обществените процеси. Той  направи грешка  на Коледа.  Като почиташ паметта на хората във възродителния процес,  тогава се държиш като човек и не правиш политически изказвания. Ако си евроатлантически политик,  на Коледа честитиш празника на християните и  почиташ жертвите на възродителния процес. Той направи прегръдка с пратията, която е основен виновник за възродителния процес. Когато искаш уважение-уважаваш. Не падай на нивото на патриотите, възумите се Найденова.

 

Георги Коритаров се включи в разговора: Няма да кажа, че съм смутен, но съм учуден от интерпретацията на Диана. Има един въпрос, който си задавам-как така в продължени на 30 години след началото на възродителния процес, продължава едно нравоучително отношение към турците в България, т. е. бъдете толерантни, за да бъдем и ние толерантни към вас. Възродителният процес не е само престъпление, то е своеобразен геноцид. Когато говорим за геноцид, не може да има съизмеримост към толерантност.

 

Диана Найденова скочи: Не съм назидавала турците. Обърнах се към г-н  Местан, за да кажа, че това поведение вреди на неговите събратя. Той ясно каза:, „Братя, дайте ми мандат, за да махна Патриотичния фронт от властта“. Аз не искам да нося отговорност от времето на бащата на Сергей Станишев. Да се връщаме към него, злоупотребявайки с раните на тези хора, е използване на етническата карта.  Два пъти лидерите на Партиотичния фронт обясниха ,че нямат проблеми с хората, които носят турски имена. Спорд мен Местан няма да бъде Доган. Лично бях с него на важно събитие, на което правих интервю. Под трибуната имаше хора без обувки, без зъби, а Местан стоеше на трибуната със скъпия си костюм. Г-н Доган, обаче можеше да се облече с дънки  и да седне на масата с тях. Смятам за много сериозна грешка това, че възродителният процес продължава да се използва в 21 век по толкова безогледен начин. Ако искаш това събитие да бъде запомнено и укорено, трябва да се държиш като политик.  Проблемите у нас  са нечовешка бедност, нездрава бюрократична система . Ако г-н Местан иска да им помогне на тези хора, по добре да не ги мотивира с 50 лв., а да ги научи да пишат, за да си намерят работа. Г-н Местан говори 10 минути на турски език. Той имитира Доган, но никога няма да го стигне.

 

Киритаров се издразни и светкавично  контрира:  Не само Местан трябва да се съобразявя, че са Коледни празници. Това престъпление е започнало седмица преди новата 1985-година. От тази гледна точка престъплението изисква национално- демократично поведение. Тезата на Местан е, че изборите ще бъдат най-адекватно и желано решение.  

 

Жоро, държиш се манипулативно!  Исках да кажа, че имаме лидер имитатор. Жоро, не се дръж като важен незаобиколим фактор, възкликна Найденова в момента, когато колегата й поиска повече телевизионно време, за да каже какво мисли. Всеки ще носи отговорност, докато не се потърси отговорност за виновните на възродителния процес. Ксенофобското говорене създава проблеми. В момента се прави нездрав компромис, от страна на Борисов с говоренето на Валери Симеонов и Патриотичния фронт. РБ трабва да бъде цивилизационен гранат за поведенето на ПФ. РБ не може да изпълнява тази функция, но е видим мост за нахлуване на национал популизъм.  Открих догановист в лицето на Диана. Не съм убеден, че г-н Местан иска да прилича на Доган. Високата класа на агентурата разсъждава стратегически, направи забележка Коритаров в момента, в който Найденова опита да го захапе на тази тема.  Днес провали цяло предване, упрекна я той.

Иди официално на работа в централата на ДПС, не му остана длъжна Найденова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6626 |24.07.2014 Пратили полицаи да висят залудо пред фирми заради акцията в КТБ . 0| 7825 |28.05.2014 Мечтаното изпращане за Диана Върбанова от гара Елин Пелин . 0| 7600 |29.10.2012 От Кеш Кредит изпратиха лятото с настроение и 100 награди . 8| 11508 |17.08.2010 Телеграмата "Тате, прати пари, морето е скъпо" - вече в историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads