Реклама / Ads
6| 5963 |09.05.2015 АКТУАЛНО

Докато градушкарите се хвалят, ледът съсипа цели райони

.
Николов обича медийните изяви, но градушките пак го изненадаха... Източник: Булфото
Близо 40 на сто от реколтата в Добруджа е убита от градушки. Дори тези стопани, които са застраховани изплакаха на умряло, защото застрахователните компании плащали мизерни суми. "Отписахме реколтата, отписахме и годината, защото имаме да връщаме банкови кредити. Не чакаме помощ", заяви пред Фрог нюз арендаторът Стоян Миленов.
 
Земеделците са бесни на градушкарите, които от десетина дни се хвалят по медиите, че са в пълна готовност за буреносните облаци, но всъщност не спасиха нищо.

Преди седмица изпълнителният директор на агенция "Борба с градушките" инж. Николай Николов се похвали пред БНР, че е издал специална заповед за защитените райони, в които попадат 8 области – Пазарджик, Пловдив – КП Голям Чардак и КП Поповица, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Сливен и Стара Загора. Всичките му хора били в бойна готовност, а над 6000 ракети щели да громят градоносните облаци.

Спокойствие цареше и от изявлението на Пламен Вълков, шеф на дирекцията в Плодив. „Радарът не засича движение на градоносни облаци нито над областта, нито в границите на страната. Метеоролочигната прогноза също не предсказва опасност в близките дни", изпъчи се Вълков.

Случи точно обратното. Град попиля цели райони в страната. Още преди градушкарите да се похвалят колко са готови за бедствията градшка удари жестоко Плевенско. Реколтата в много села бе съсипана, а по адрес на Николов и подчинената му агенция се изсипаха порои от псувни и клетви.

Преди три дни градушка "изненада" и Кюстендилско. Местни предполагат, че на 13 и 17 май вероятността за лед от небето също е голяма.

На 7 май градушка удари землищата на Кирково. Засегнати са селата Фотиново, Върбен, Домище, Чорбаджийско, Шопци.

Тежко пострадали са и земеделски земи в Ботевградско.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4989 |08.05.2015 Правосъдният министър скочи срещу решението на ВСС за освобождаване на Пепи Еврото . 34| 8554 |07.05.2015 А. Ковачев за Фрог: В Македония започна началото на края . 14| 7130 |07.05.2015 Д-р Кехайов пред Фрог: Преизбирането на шефа на БЛС е уредено? . 1| 7493 |07.05.2015 ТВ7: Изчистваме дълга до месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads