Реклама / Ads
10| 12025 |24.07.2018 АКТУАЛНО

В. Енчев: Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордове на военни фирми?

.
Велизар Енчев Източник: БГНЕС
„Ставащото в тези дни е много полезно за демокрацията и за политическото отрезвяване - не само на ГЕРБ, но и на техния коалиционен партньор – „Опитомени патриоти“, както ги наричам аз, които са опитомени с обществени поръчки, с комисионни, с пари.“
 

Това заяви пред БНР Велизар Енчев, председател на Движение за радикална промяна „Българската пролет“.

 

„Истинската същност на Волен Сидеров е умелата професионална търговия с влияние и покупко-продажба на съвести и партии, а истинската същност на Валери Симеонов се вижда тъкмо тези дни“, допълни Енчев.

 

„От една страна той доста принципно води битката с един разградски олигарх, няма да сгреша ако кажа милиардер - господин братя Домусчиеви, а в същото време на гърба на тази принципна битка той не напуска коалицията с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, не дава дори сигнали, че ще го направи. Остава в коалиция с хора, които той нарича неморални и безпринципни, лобисти“, каза Енчев, визирайки Валери Симеонов.

 

„Аз бих го оприличил на двуликия Янус - този древен римски бог, който има две лица. Едно лице, което виждаме сега и което адмирираме и трябва да адмирираме неговата битка за изпълнение на приватизационен договор от една българска частна компания, която си позволява нещо изключително брутално както в икономически, така и в правен смисъл, а в същото време остава в малката коалиция с Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, която е изключително безпринципна, неморална, хайде да използвам по-точната дума - мръсна коалиция, и дума не обелва затова, че би трябвало да си подаде оставката като вицепремиер, ако тези поправки в закона за приватизация и следприватизационен контрол минат и на второ четене“, добави той.

„С тези поправки в закона за приватизацията Волен Сидеров - и това е големият парадокс, това е абсурд (но всъщност при Волен Сидеров абсурдите са норма), той обслужва не само Братя Домусчиеви и им спестява едни около 58 милиона лева такси за неизпълнени задължения по приватизационен договор, но обслужва и господин Пеевски“, допълни Енчев.

 

„Защо тези двамата - Александров и Ревизоро, и техните босове, подчертавам, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, си позволяват подобно действие? Първо, предполагам, че са финансово мотивирани. Второ обаче, според мен играят играта на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. Всички знаем много близките връзки между братя Домусчиеви, партия ГЕРБ и най-вече Бойко Борисов. Те играят тази игра напълно съзнателно, защото това е мръсна игра, а мръсните игри се заплащат добре, особено ако цената е оставането във властта, ако цената е усвояване на комисионни от военна поръчка, ако цената е твой областен управител на столица или на голям град да свърши много важни работи“, посочи той.

 

Делян Пеевски е човекът, който може би най-силно мотивира действията на Волен Сидеров, смята Велизар Енчев.

 

„Самото задаване на въпроса защо „Атака“ в последно време изцяло обслужва ДПС и защо „Атака“ и ВМРО управляват с гласовете на ДПС – в решаващи гласувания в българския парламент от една година насам ДПС дава своите гласове на тази коалиция. Очевидно имат общи интереси – икономически, финансови и нищо друго. Да оставим тези приказки за НАТО, ЕС, еврото, русофилията и русофобията. Това са сапунени мехури за затваряне на очите на избирателите. Това е с цел да се обърка общественото съзнание и мнение. Истинската причина е кой ще усвоява милиардите от европейските фондове и фондовете, които скоро ще пресъхнат... Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордовете на военните фирми? Много ясно защо. Защото е зависим по някакъв начин от Пеевски или защото очаква финансови компенсации за това свое поведение“, каза Велизар Енчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14686 |07.07.2018 Борисов напада „Филип Морис“, но мълчи за Лукойл. Защо? . 5| 9687 |18.06.2018 Венци Мицов: Защо министърът на културата даде 200 000 лв. за клип, а не за читалището в Шипка? . 26| 57664 |16.05.2018 Светило в медицината: Защо медиите мълчат за хулиганската проява на Илиана Беновска? . 22| 15276 |22.04.2018 Стефан Софиянски: А защо Фандъкова не е придвижвала преписките в ”Младост”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads